Direkteoverføring

Alle små og store nyhetsnettsider dekker katastrofen i Japan så godt de kan, men få legger like mye ressurser i det som CNN. Her er noen anbefalte sider å følge med på fra CNN.com, The New York Times og ikke minst Google og YouTube.

CNNs iReport-seksjon for tsunamien i Japan er vel verdt å følge med på for folkets dekning av katastrofen. Her postes det bilder og kommentarer tett på virkeligheten, og du kan se hvilke bilder andre brukere har kommentert, sett og delt mest. Det er verdt å merke seg at siden ikke redigeres av CNN, så feilinformasjon kan forekomme.

Sjekk også ut The New York Times oversiktskart over hvilke områder i Japan som er berørt av tsunamien, og hva som er mest alvorlig.

Om du vil gå litt dypere inn i materialet, kan vi anbefale Googles Google Earth-applikasjon (bildet øverst i denne artikkelen). Her få du raskt oversikt over katastrofeområdene i Japan samt tilgang til relaterte artikler og videoer fra blant annet Wikipedia og YouTube.

Tilbake på CNN.com kan du sjekke ut nyhetssidens live-blogg, som fortløpende poster de siste nyhetene, videoene og bildene fra Japan.

BILDER:Sjekk også ut dette bildegalleriet.

Nettavisen holder deg selvsagt oppdatert på de viktigste nyhetene.

Et søk på YouTube begrenset til de siste 24 timer gir en bra oversikt over både folkets og medienes dekning.

HTML EMBED

Før og etter

En rekke nettsider har publisert interaktive satelittbilder som viser katastrofeområdet før og etter bølgenes ødeleggende kraft.

Her er en av de største rene oversiktene, levert av Denver Post basert på bilder fra GeoEyes Ikonos-satelitt. Du kan også følge GeoEye på Twitter.

Flere nettsteder har satt bildene i system i interaktive før-og-etterbilder: ABC News, The New York Times, Courier Mail er bare noen av de beste.

Sjekk også ut Media Tools bilder fra Japan på Picasa.

HTML EMBED

Fakta

En rekke nettsteder har satt sammen interaktive videoer som forklarer detaljer og hendelsesforløpet i tsunamien:

NEDSMELTING: Hva skjer under en atomreaktors nedsmelting? [New York Times]

PLATESKIFTING: Hvordan skiftende plater skaper jordskjelv i Japan. [New York Times]

TSUNAMIER: Slik oppstår en tsunami [BBC]

EKSPLOSJONER: Tidslinje over eksplosjonene i Japans berørte atmomreaktorer [BBC]

BØLGEN: Oversikt over bølgen time for time [VG]

HTML EMBED

Hva er en tsunami, hvordan oppstår de og hvordan kan de oppdages? Les Wikipedias tsunamiside. Her finner du en historisk oversikt over tsunamier og dette er alle faktaene Wikipedia har samlet om den aktuelle tsunamien i Japan.

Sjekk også ut National Geographics faktaside om tsunamier i lys av katastrofen i Japan.

Sosiale medier

Når det gjelder Facebook dukker det opp en rekke nettsider til støtte for ofre, oversikt over hendelsene og generell informasjon. Et søk på "Tsunami Japan Facebook" gir et inntrykk av omfanget.

På Twitter er de mest aktuelle tagene knyttet til tsunamien i Japan #tsunami og #prayforjapan. Klikk på lenkene, og følg med.