Gå til sidens hovedinnhold

Tung børs

Oslo Børs fortsatte å falle frem mot lunsj tynget av Statoil og Yara.

Ved 12-tiden var hovedindeksen på Oslo Børs ned 1,2 prosent etter å ha vist en nærmest kontinuerlig fallende trend utover formiddagen.

NA24 - din næringslivsavis

Selv små rykk i oljeprisen og dollarkursen ble oversett onsdag formiddag. Nordsjøolje for levering i november lå ved lunsjtider på 77,72 dollar fatet, opp 0,4 prosent fra tirsdag. Dollaren lå på samme tidspunkt rett under 5,43 kroner, nær uendret fra tirsdag ettermiddag.

Det var ved lunsjtider visse tegn til at oljeprisen var i ferd med å snu og hovedindeksen viste samme tegn.

Ute i Europa fortsatte de viktigste børsene å vise en sidelengs utvikling frem mot lunsj.

Det er tungvekterne som ledet an i fallet på Oslo Børs onsdag formiddag. Den nye superttungvekteren StatoilHydro var ned 1,4 prosent, mens Telenor og Yara var ned henholdsvis 0,9 og 2,9 prosent.

Lyspunktene blant de mest omsatte var Norsk Hydro og Frontline. Norsk Hydro ble onsdag opprgadert fra Hold til kjøp av Citigroup som blant annet begynner å se en oppkjøpsmulighet for Hydro.

Frontline-aksjen steg på utsiktene til et meget hyggelig esktrautbytte etter det vellykkede nedsalget av eierandelen i tungløftsrederiet Dockwise.

Dockwise som debuterte på Oslo Børs tirsdag har ikke vært en suksess så langt og forlenget onsdag fallet fra emisjonskursen på 25 kroner. Ved lunsjtider var aksjen ned 4 prosent til 24 kroner.

SAS-aksjen er blant selskapene på vinnerlisten onsdag etter at den verst frykten for Norwegian bebudede flere hundremillioners søksmål ser ut til å ha lagt seg. SAS meldte også onsdag at de nå får Dash-flyene på vingene igjen.

Store deler av offshoresektoren viste en svak utvikling onsdag etter fall for sektoren i USA tirsdag kveld, Spesielt seismikkaksjen viste en svak utvikling med Scan Geophysicals, EMGS og PGS i front.

Laksegiganten Marine Harvest var også tung onsdag etter at den ukentlige prisstatistikken fra SSB viste nye fall i prisene på laks. Fallet var på nesten 1 krone sammenlignet med forrige uke.

Reklame

I dag: Knalltilbud på populære turbukser