Gå til sidens hovedinnhold

Tung luksus tyngre å selge

Hytter i 15-20 millionersklassen er ikke lenger er så lett å bli kvitt.

Renteøkningen gjør at selv de rikeste av oss tenker seg om en ekstra gang før de kjøper. Dermed blir det vanskeligere å bli kvitt de virkelig kostbare hyttepalassene i mangemillionersklassen.

Nettavisen har sett nærmere på noen av dem.

På Hafjell er det for tiden tre hytter til salgs som koster 15 millioner kroner eller mer. To av hyttene ligger i Hafjell Fjellandsby, kloss inntil alpinbakken.

Les også: Her er Hafjell-fiffens luksushytter

Les også: Grenseløs luksus på Geilo

Den ene tilhører milliardær Snorre Bentsen, som tjente seg søkkrik på salget av parkeringsselskapet EuroPark i 1998.

Hytta ligger vis-à-vis hytta til det tidligere alpinesset Lasse Kjus, med panoramautsikt over Gudbrandsdalen og OL-mannen på den andre siden. Avstanden til skibakken er cirka 30 meter.

Megler Anne Hellebostad Causevic i Meglerhuset Bærum har forsøkt selge hytta siden jul, men har nå fjernet den fra Finn.no.

Prisforlangende er 15 millioner kroner.

- Vi tar en pause for å se hva vi skal gjøre. Det har vært forhandlinger med interessenter, men vi ble ikke enige, sier Causevic til Nettavisen.

En annen av naboene til Lasse Kjus i Hafjell Fjellandsby er også på selger’n. Den ultramoderne hytta er på 420 kvadratmeter brutto, og ligger helt inntil bakken.

- Vi har hatt den ute for salg siden januar. Vi har noe på gang nå, og håper å komme i mål med et salg før sesongen er over, det vil si før mai, sier eiendomsmegler Stig Svartor i Terra Eiendomsmegling til Nettavisen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Prisforlangende for denne Hafjell-luksusen er friske 19,5 millioner kroner.

Se bilder av luksushytta i Hafjell Fjellandsby.

Noen kilometter unna - i Lunnstadlia på Hafjelltoppen - jobber megler Kåre Ådne i Privatmegleren med salg av en splitter ny hytte med et bruttoareal på 385 kvadratmeter.

Se flere bilder av Lunnstadlia-hytta på Finn.no

To budgivere har meldt seg, og det har kommet inn bud på 15,5 millioner kroner. Dette er høyere enn prisantydningen på 14,9 millioner kroner, men lavere enn verditaksten.

- Vi håper og tror at dette salget er unnagjort i løpet av uka, sier Ådne.

Kjøperen av hytta vil bli nabo med en rekke kjendiser og rikfolk. I Lunnstadlia bor Ålesunds-milliardæren Karl Johan «Sundolitt» Sunde (57). Han og barna har flere hytter der. Finansmennene Tore Aksel Voldberg, Bjørge Gretland og Knut Stokke har alle gedigne hytter i Lunnstadlia. Det har også kaffe-arving Lars Ketil Staff og eiendomsinvestor Tor Andenæs.

Den absolutt dyreste hytta som er til salgs ligger imidlertid på Geilo. Her er det sjefsmegler Christian Haatuft som står for markedsføringen.

Prakthytta til 20 millioner kroner ligger øverst i Geilo Fjellandsby. Bare superinvestor Jan Haudemann-Andersen og én til bor høyere.

Den spiltter nye eiendommen består av to enheter på til sammen 430 kvadratmeter. Her er det ski inn/ski ut til alpinbakken som liggger 100 meter unna. Er man mest interessert i å gå langrenn, er det bare å spenne på seg skia og traske innover vidda.

Christian Haatuft har hatt hytta for salg siden i høst. Men først nå er den ferdig. Han opplyser til Nettavisen at det nå er vanskelig å selge prosjekterte hytter i denne prisklassen før de er ferdigbygget.

- Vi anbefaler kundene våre at de venter til hytta er ferdig bygget før de går ut i markedet, sier Haatuft til Nettavisen.

Reklame

Her får du tak i de superpopulære shortsene