Gå til sidens hovedinnhold

Tungt for Software Innovation

It-selskapet Software Innovation sliter mens norsk økonomi er på høygir.

Software Innovation har ventet for lenge med å omstrukturere sin tapsbringende virksomhet. Nå melder selskapets nye toppsjef, Frode Haugli, om at 2007 blir nok et omstruktureringsår. Slutten av fjoråret er i alle fall ingenting å skryte av.

NA24 - din næringslivsavis

IT-selskapet, som lager programvare og selger konsulenttjenester, omsatte for 112,4 millioner kroner i siste kvartal 2006, mot 110,0 millioner kroner i samme kvartal 2005. Driftsresultatet før avskrivninger (EBITDA) og engangseffekter endte på minus 1,9 millioner kroner for fjerde kvartal 2006, mot 7,7 millioner kroner i fjerde kvartal 2005.

Svake tall
Selskapets driftsresultat (EBIT) før engangseffekter endte på svake minus 5,1 millioner kroner i fjerde kvartal 2006, sammenlignet med 5,1 millioner kroner i fjerde kvartal 2005. I tillegg kommer avsetninger til et forbedringsprogram etablert for landene utenfor Norge. I fjerde kvartal et engangskostnaden satt til 7,3 millioner kroner.

Software Innovation har nok likviditet til å klare omstillingen selskapet må gjennom. Kontantbeholdningen er på 104 millioner kroner.

Lisenssalg svikter
Kvartalsrapporten for fjerde kvartal viser også at det er fortsatt sviktende lisenssalg som preger Software Innovation. Av totale inntekter i fjerde kvartal 2006 på 112,4 millioner kroner utgjorde lisenssalget kun 14,6 millioner kroner. Konsulent- og tjenestesalget utgjorde til sammen 75,6 millioner kroner og Service- og vedlikeholdsinntektene utgjorde 22,2 millioner kroner i fjerde kvartal 2006.

I kvartalet er konsernledelsen styrket gjennom ansettelsen av Lisbeth Jensen som ny HR-direktør og Glenn Veiby som ny Finansdirektør/CFO. Disse skal hjelpe selskapet til å legge den nye strategien, hvor det skal rendyrkes i to forretningsområder; en produktenhet og en systemintegrasjonsenhet.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler