Gå til sidens hovedinnhold

Brasil tester nok et storfunn

Petrobras får bekreftet milliarderreserver i Iara-prospektet.

Det er klart etter at Petrobras sammen med partnerne BG Group og Galp har avsluttet formasjonstester av storfunnet Iara i blokken BM-S-11. Dette er den samme blokken som også inneholder det største oljefunnet gjort på flere tiår, Tupi-feltet. Blokken ligger i det oljerike Santosbassenget utenfor Brasil.

Ifølge en oppdatering fra britiske BG Group så bekrefter formasjonstestene at Iara-prospektet estimatet på 3 til 4 milliarder fat oljeekvivalenter i drivverdige olje- og gassreserver. Oljen som produseres av brønnen er en lettolje på 28 grader API.

Iara-funnet ble gjort i august 2008, kun et drøyt halvår etter at av partnerne i blokken hadde annonsert funnet av gigantfeltet Tupi, som skal inneholde drivverdige reserver på 5 til 8 milliarder fat olje og gass.

BG Group opplyser at testen av brønnen ikke ble fullstendig på grunn av behovet for å flytte boreriggen. Partnerskapet planlegger nå boring av en ny brønn i 2010. Brønnen ligger på 2.230 meters havdyp.

Det brasilianske statsoljeselskapet Petrobras er operatør for blokken med en eierandel på 65 prosent, mens BG har 25 prosent og GALP 10 prosent.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken