Gå til sidens hovedinnhold

Tur retur Sahara

En 17 år gammel gutt fra Afrika sitter i varetekten uten en anelse på hvor i verden han befinner seg i neste måned.

Gutten ble stoppet av politiet mistenkt for å ha begått et lovbrudd. Ikke har han oppholdstillatelse og ikke kan han norsk. Kommunikasjonen mellom ham og det norske rettssystemet er ikke av det beste. Det fremkommer lite om når han kom til landet, og om han er alene. Afrikaneren har via en tolk forklart at han har søkt om asyl i Tyskland, men på hvilket tidspunkt husker han ikke. Han har også gitt uttrykk for at om han får lov å bli i Norge, kommer han til å søke om oppholdstillatelse.

Vet ikke hva han har gjort
Bergen tingrett sa seg enig med politiets begjæring om varetektsfengsling av gutten for brudd på utlendingsloven. Det kommer ikke frem hvordan han kom i kontakt politiet i utgangspunktet. Da iBergen.no var i kontakt med hans advokat, Wigum, hadde selv ikke han oversikt over hva gutten skal ha gjort for å få politiets oppmerksomhet. Saken ble sendt videre til lagmannsretten. Etter å ha vurdert utlendingsloven kom de til samme konklusjon som tingretten.

Har ikke papirer
Utlendingsdirektoratet kommer til å treffe et bortvisningsvedtak til Tyskland. Gutten har ikke pass eller godkjente reisedokumenter. Det står i rettskjennelsen at «det er overveiende sannsynlig at den fremstilte vil unndra seg et bortvisningsvedtak til Tyskland.»

Gutten er nå varetektsfengslet frem til 31. januar.

Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken