Gå til sidens hovedinnhold

Turboneger fronter Bergensfest

Ole Blues har skiftet navn til Bergensfest. Til våren tar de enda et steg bort fra blues- og rootsstempelet, med band som Turboneger, Lou Reed og Phoenix på programmet.

(SIDE2): Den bergenske festivalen forventer 20.000 besøkende under årets festival, som avvikles fra 29. april til og med 7. mai. Det betyr at innendørsfestivalen nærmer seg Øya-festivalen og Norwegian Wood i størrelse.

Plateaktuelle artister
I år skal 100 artister spille i løpet av Bergenfest-uken, på ulike spillesteder i Vestlandets hovedstad.

- Det er en liten nedgang i forhold til tidligere år. Men vi har hatt en voldsom ekspansjon i løpet av de siste årene, og bestemte oss for å kutte ned litt for å ikke ta knekken på oss og publikum, sa festivalleder Frank Nes under dagens presentasjon av programmet for 2005.

Han er svært fornøyd med at Bergensfest kan skilte med en rekke artister som i vår er aktuelle med nye plater.

- Bare ved å se på festivalens første dag ser vi hvor mange av artistene våre som er aktuelle med nye plater, sier Nes, og henviser til blant andre Nathalie Nordnes, Sissy Wish og metalbandet Audrey Horne.

Skiftet navn
I tillegg skal Turboneger spille i Teatergarasjen. Dødspunkrockerne kommer med sin nye plate i slutten av april, og turbobassist Thomas Seltzer har allerede lovet at de har laget «en fest av en plate».

Bergenfest var tidligere kjent som Ole Blues, men festivalen skiftet i vinter navn for å vise at festivalen ikke lenger er for roots- og bluesartister.

- Fra 1999 tok vi en dreining bort fra blues, og ble en festival for alle typer artister. Det var tungvint å forklare hvorfor festivalen heter Ole Blues. Vi måtte ta det fra starten hver gang folk stusset over festivalnavnet, sier Nes.

- Det har vi møtt stor forståelse for i hele bransjen, sier Nes.

Reiste fra Australia
Bergenfest opplever ikke samme besøket fra resten av landet som Øya, Quart og Norwegian Wood.

- Festivalen er nok mest besøkt av folk som bor i Bergen. Men vi opplever stadig at folk reiser til Bergen for å se enkeltartister. Ett år kom det noen fra Australia for å få med seg festivalen, sier han til Side2.

- Tilbakemeldinger fra hotellbransjen forteller at stadig flere legger seminarer og messer til samme uke som Bergenfest, sier han.

På programmet i år står også Lou Reed, som ble utsolgt like etter at billettene ble lagt ut for salg. Andre store navn er Booker T & The MG's, Sleater-Kinney og Jools Holland Rythm & Blues Orchestra.

Blant de norske navnene er det Turboneger, Magnet, Jim Stärk, Annie, Gåte og Sissy Wish som er de største.

Klikk her for å se nærmere på programmet til Bergenfest.

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene