Gå til sidens hovedinnhold

Turboneger vant merkevarekamp

Advokat dømt til å betale bandet Turboneger 750.000 kroner i erstatning, og over 250.000 kroner i sakskostnader.

(SIDE2): Turboneger vant rettighetsstriden mot den tyske advokaten Patrick Richter i Oslo tingrett. Nå saksøker de Richter for tapte inntekter.

Advokaten Patrick Richter og hans selskap Turbomerkator er i Oslo tingrett dømt til å betale bandet Turboneger 750.000 kroner i erstatning, og over 250.000 kroner i sakskostnader.

Krangelen mellom rockebandet og den tyske advokaten handler om rettighetene til salg av bandeffekter i Tyskland. Richter mener å ha rettighetene til to av bandets varemerker. Oslo tingrett har nå for andre gang gitt Turboneger medhold i at de har rettighetene til sine egne varemerker og to domenenavn.

Dette var andre gang partene møttes i retten. Ingen av gangene møtte Richter i retten, og det ble dermed avsagt en fraværsdom.

Til Aftenposten sier bandets advokat Pål Remman at de nå vil saksøke Richter for tapte inntekter:

– Denne dommen fjerner all tvil om at det er Turbo Artist AS som eier alle rettigheter knyttet til Turboneger, og vil slik vi ser det velter det Richters sak. Så fort dommen er rettskraftig, vil vi via vårt tyske advokatfirma saksøke ham for tapte inntekter av effektsalget. Fra 2005 og fram til nå beløper dette seg på 750.000 kroner, og med sakskostnader nærmer vi oss én million kroner i krav. (©NTB)

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen

Kommentarer til denne saken