Gå til sidens hovedinnhold

Turbulent dag på børsen

Oslo Børs klarte så vidt å avslutte dagen i pluss etter en turbulent dag. Oljeprisen falt mot slutten.

Det ble en noe turbulent utvikling på Oslo Børs onsdag. Hovedindeksen startet dagen med å falle rundt 3 prosent før den snudde opp. Ved lunsjtider hadde indeksen innhentet alt det tapte og kunne senere på dagen vise til en oppgang på over 1 prosent.

Da handelen på Oslo Børs stengte endte Hovedindeksen med en oppgang på 0,24 prosent til 381,43 poeng.

Oljeprisen var da Oslo Børs stengte falt noe tilbake fra starten på dagen. Prisen på et fat Nordsjøolje med levering i juli omsettes for 69,90 dollar. Oljeprisen falt på den amerikanske utenriksministeren Condoleezza Rice uttalelser rundt Iran. USA vil delta i europeisk lands forhandlinger med Iran hvis styret i Tehran bekrefter at de vil innstille arbeidet med å anrike uran.

Sjekk kursene her:

Statoil-bråk og DNO-jubel
Det meste dreide seg om Johan Fredrik Odfjells avgjørelse om å trekke sitt kandidatur som styreleder i Statoil. Etter et massivt politisk press og hardkjør i media, trakk Odfjell seg fra valget om å bli ny styreleder i Norges desidert største selskap. Aksjemarkedet i Oslo så ikke ut til å bry seg om Odfjells avgjørelse.

Statoil ble likevel den mest omsatte aksjen denne dagen og falt 2,22 prosent til 176 kroner. Norsk Hydro fulgte etter med en tilbakegang på 1,17 prosent til 169 kroner. Langt bedre gikk det med det mindre oljeselskapet DNO. Aksjekursen stakk opp 6,13 prosent

- Det kom inn mange utenlandsordre i sluttauksjonen, ikke bare DNO, men også mange andre papirer, sier en megler til NA24 iMarkedet.

Altinex falt 4,38 prosent til 1,53 kroner.

Pan-fest
Det var også stor interesse for Pan Fish denne dagen. Selskapet leverte overbevisende tall for første kvartal, noe gjorde at markedet løftet kursen hele 9,49 prosent til 7,15 kroner.

- Den positive trenden fra fjoråret fortsetter, og bygger opp under våre tidligere uttalte forventninger om at det positive markedsbildet vil holde seg utover i 2006. Vi opprettholder våre estimater om en ventet økning i planlagt salg på 25.000 tonn for året, sier konsernsjef Atle Eide i Pan Fish.

Prisen på fersk laks steg i forrige uke over 40 kroner, og oppgangen er ventet å fortsette denne uken. De gode lakseprisene smittet også over på Cermaq og Lerøy Seafood som endte opp henholdsvis 6,65 prosent og 3,14 prosent.

Sterk oljeservice
Oljeservicesektoren snudde også til det positive etter en langt dårligere start. NA24 iMarkedet var til stede på Marine Money Ship & Offshore Finance Forum i Oslo onsdag.

Den profilerte offshoreanalytikeren Gavin Strachan i ODS-Petrodata mener riggfesten vil fortsette fremover, men ser en ratetopp i 2008.

Bakgrunnen for Strachans fortsatt meget optimistiske syn på riggmarkedet er tilstanden i oljemarkedet.

- Oljeprisen er høy, men det er ikke det viktigste, sa Strachan, og pekte på den underliggende utviklingen i oljemarkedet, nemlig mangelen på nye produserende felt.

Aker Kværner endt opp 3,73 prosent, mens SeaDrill steg 3,33 prosent. TGS-Nopec ble løftet 5,65 prosent, mens Ocean Rig steg 3,74 prosent.

Vinnerne
Dagens vinner ble gassrederiet Solvang som endte opp 13,79 prosent. Et selskap der skipsmegler og reder Inge Steensland er styremedlem kjøpte 10.000 aksjer i Solvang til 32 kroner pr aksje. Det var ellers liten interesse rundt Solvang.

Stepstone fulgte etter med en oppgang på 13,04 prosent, uten at det forelå noe nytt rundt selskapet.

Aktiv Kapital steg 10,10 prosent. Danske Bank sto bak rundt 75,9 prosent av nettokjøpene denne dagen.

Stupte etter nedgradering
Verre gikk det med Int. Gold Exploration som falt hele 15,74 prosent til 4,55 kroner. Selskapet la i går frem et svakt resultat for første kvartal. Meglerhuset Fondsfinans har nedgradert aksjen etter at de tror det mye omtalte diamantprosjektet i Angola kan ta lengre tid enn først antatt.

- Etter en samtale med konsernsjef Michael Nilsson forstår vi det slik at de to diamantgruvene i Angola vil være mer vanskelige å få enn først forutsett. En avtale for to mindre lisenser kan ligge i kortene, men det ventede Canoca-lignende prosjektet vil neppe viser seg de kommende månedene, skriver analytiker Lars Marius Furu i analysen.

CanArgo falt 5,87 prosent, mens Navamedic fulgte etter med en nedgang på 5,37 prosent.

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen

Kommentarer til denne saken