Gå til sidens hovedinnhold

Turistenes favoritt

De fleste norske turistene på Gran Canaria befinner seg kun en kort drosjetur fra en meget bra golfbane.

De aller fleste norske pakketuristene havner på kyststrekningen mellom Playa del Ingles og Puerto Rico. For de fleste er det nok solen som trekker mest, men det er ingen grunn til å fortvile for de golfinteresserte. På under to mil finnes to gode og en halvgod golfbane!

For de ferskeste golferne, og for dem som har dårlig tid, kan nihullsbanen i Tauro-dalen ved Mogan være et godt alternativ. Dette er en grei par tre-bane og kan spilles i en fei.

Enkelt tilgjengelig er også banen i Maspalomas. Den er ganske flat og kjedelig lay out og var tidligere preget av tørre og harde fairwayer. Men nye eiere skal ifølge rapportene ha strammet opp vedlikeholdet, og banen sies nå å være i mye bedre stand enn tidligere.

Oase i steinørkenen

For de aller fleste interesserte golfere vil det likevel være smartest å dra til Salobre Golf & Resort, som ligger litt innenfor hovedveien mellom Maspalomas og Arguineguin (se kart her ). Du kjører fem minutter i et stein- og ørkenlandskap, og kommer så frem til en grønn oase.

Akkurat som de mange lignende banene på Spanias solkyst er også Salobre imponerende grønn når man ser på omgivelsene.

Det er også lite å sette fingeren på: Bra drivingrange, stor treningsgreen, golfbiler, klubbhus og restaurant - alt holder mål. Men det bør det også for 900 kroner runden i green fee.

Utsikt mot banen

Salobre bygges ut som et 36-hulls golfkompleks med et stort Sheraton-hotell rett ved banen. Hotellets beliggenhet illustrerer at det er golfen som trekker: Samtlige verandaer er i skyggesiden og vendt mot banen!

Samme inntrykk får man fra den obligatoriske golfbilen: Dalen rundt banen er trist gråstein, mens banearkitekt og entreprenør har lagt mye arbeid i å skape en spennende bane med vannhindre og utfordrende layout.

HTML EMBED

Resultatet er en tiltalende turistbane der det er tett mellom spillerne. Salobre har åpenbart kostet så mye penger å utvikle at man må ha høy omsetning for å få hjulene til å gå rundt.

Relativt enkel

Første utslag gir et godt inntrykk av hva som kommer. Et par fem hull på 456 meter uten så mye trøbbel. Greit, uhindret utspill, et greit transportslag, og man ligger på greenen på tredjeslaget hvis alt går etter planen.

De største farene er vann og steinrøysene som ligger inntil banen. For førstegangsspilerne er det en klar fordel å lese baneguiden underveis. Noen av greenene betyr katastrofe hvis man går for langt.

En annen utfordring er seige og lange hull oppover.

Hyggelig bekjentskap

TV 2 Nettavisens test-team spilte tre runder på Salobre på to dager, og syntes at banen ble morsommere å spille på andre og tredje runde. Alt i alt en bra bane som gjør at golfturister ikke trenger å kjede seg på Gran Canaria.

De mer ivrige sper på med Maspalomas og Anfi Tauro Golf i nærheten, og de aller ivrigste tar med deg en tur til Las Palmas for den praktfulle Bandama-banen eller det nye storanlegget El Cortijo.

Gran Canaria har altså mer enn nok golf til å seile opp som en golfdestinasjon også for de kresne.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken