Gå til sidens hovedinnhold

Tut og kjør i Asia

Bilmastodonten Toyota ledet de asiatiske børsene til rekordhøyder.

Følg de utenlandske børsene her

De asiatiske aksjene rullet inn til nye rekorder onsdag etter at Japans største bildelprodusent Denso Corp. leverte overbevisende tall samt at Sør-Koreas nests tørste meglerhus målt i markedsverdi Mirae Asset Securities meldte om en tredobling i overskuddet.

NA24 - din næringslivsavis

Bilkjempen Toyota, som ha en stor eierandel i Denso, steg til det høyeste nivået på to uker på nyheten¿

- Denne resultatsesongen er ganske sunn. Jeg tror det er en gedigen kjøpsmulighet akkurat nå, sier forvalter Jon Easton, ifølge Bloomberg.

Også utlånsgiganten Mitsubishi klatret markant, på nyheter om at selskapet skal kjøpe tilbake egne aksjer for 150 milliarder yen, rundt 7 milliarder kroner. Databrikkegiganten Hynix fikk seg et løft etter at det ble klart at de planlegger å produsere komponenter til digitale kameraer. Et tre år langt forbud som selskapet har hatt mot utvikling av nye produkttyper gikk ut denne måneden.

Den brede Asia- og Stillehavsindeksen til Morgan Stanley steg med 0,4 prosent til 171,76 poeng, som er ny rekord. Indeksen har klatret med 5,2 prosent i løpet av november. Japans viktigste indeks, Nikkei, klatret med 0,5 prosent til 16.737,63 poeng. Aksjene i Hongkong falt imidlertid etter at Bank of China signaliserte at den siste tidens opptur på Hang Seng-indeksen kan ha vært i meste laget.

Oljeprisen som har fått seg en smekk det siste døgnet med det største fallet på nesten tre måneder samt fallende metallpriser førte til at råvaregigantene BHP Billiton og Cnook falt i verdi.

Reklame

Kun i dag: 30 prosent på alt hos Christiania Glasmagsin