Gå til sidens hovedinnhold

TV 2-informant funnet

Spesialenheten har avslørt en politimann som lekket rapport til TV 2.

Politimannen, som nå er suspendert fra sin stilling, har blitt anmeldt og risikerer fengsel, skriver Dagbladet.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Det var i september TV 2 avslørte innholdet i den hemmelige rapporten, «Den spesialiserte sikkerhetsbransjen. En analyse av utviklingen, aktørene og tjenesten», fra Oslo-politiet.

Røkke koblet til avlytting
Rapporten var politiets analyse av den private sikkerhetsbransjen og det ble i nyhetsinnslagene blant annet vinklet på at Kjell Inge Røkke kunne ha vært involvert i ulovlig avlytting.

Les mer her: Mistenkte Aker for avlytting

- En polititjenestemann har gitt en uforbeholden tilståelse i saken. Vi har nå sendt saken videre til retten. Polititjenestemannen er siktet for overtredelse av straffeloven paragraf 121 2. ledd, for under særdeles skjerpende omstendigheter å ha krenket taushetsplikten. Vi avventer nå en beramming av tilståelsessaken, sier assisterende sjef i Spesialenheten for politisaker, Johan Martin Welhaven til Dagbladet.

Tilståelsessak
Politimannen er sykemeldt og suspendert fra sin stilling i Oslo-politiet. Han var en av flere som fikk tilgang på den hemmelige rapporten.

- Rapporten er fysisk overlevert til en journalist i TV 2 i slutten av juni 2007. Det er ikke avdekket noe vinningsmotiv, sier Welhaven til Dagbladet.

Polititjenestemannens advokat, Jens Ove Hagen, bekrefter overfor avisen at saken er en tilståelsessak.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien