Gå til sidens hovedinnhold

TV 2-krigen er over

Canal Digital-kunder får tilgang på TV 2s kanaler.

Etter lang tids krangel har Canal Digital og TV 2 blitt enige om omfattende distribusjonsavtaler, og inngått en treårsavtale både for kabel-tv og parabolselskapet. Avtalen betyr også at Canal Digital Kabel-tv sine kunder igjen får tilgang til alle TV 2s basiskanaler i sitt grunntilbud, ifølge en melding.

TV 2 Nyhetskanalen, TV 2 Filmkanalen og TV 2 Bliss ble borte for 500.000 TV-seere i november. Fra før var TV 2s sportspakke og TV 2 Zebra borte fra Canal Digital.

De to selskapene har i over ett år kranglet høylytt om vilkårene for en avtale, først og fremst om hvor mye Telenor-eide Canal Digital skal betale TV 2 for å distribuere TV-kanalene.

Uenigheten startet for alvor da Kabeltvistnemnda før jul i 2011 fastslo at Canal Digital og Get må betale mer for å distribuere TV 2-kanalene.

Nå er de altså blitt enige.

Blitt enige
TV 2s kanaler vil dermed være tilgjengelig i årene som kommer for nærmere én million husstander som er kunder på kabel og parabol hos Canal Digital. Avtalen er videre tilpasset en moderne tv-hverdag og inkluderer nye og fremtidsrettede tjenester.

- Dette er først og fremst en god dag for TV-seerne. I TV 2 er vi svært fornøyde med at vi igjen får muligheten til å tilby hele det norske folk vårt samlede innhold på alle kanaler, uttaler sjefredaktør Alf Hildrum i TV 2.

- Vi er tilfreds med at vi nå har fått på plass en god treårsavtale med TV 2 som sikrer alle Canal Digitals kunder tilgang til TV 2s kanaler. Vi er spesielt opptatt av at dette er en fremtidsrettet avtale som på sikt gjør at vi kan levere en tv-opplevelse som er både mer valgfri og fleksibel for kundene både hos kabel-tv og parabolselskapet, sier Morten Karlsen Sørby, konserndirektør for strategi og innovasjon i Telenor Group, og styreleder i Telenor Broadcast Holding AS og Telenor Norge AS.

Nye tjenester
Avtalen omfatter flere nye tjenester, deriblant muligheten til å se TV 2s programmer gjennom ulike arkivtjenester.

- Forhandlingene har for TV 2 primært dreid seg om å få annerkjennelse for verdien av produksjon av nyheter, sport og norsk underholdning som er ressurskrevende. Avtalen vi nå har fremforhandlet gir grunnlag for å satse videre på kvalitetsinnhold. Avtalen er også et godt utgangspunkt for videre utvikling av samarbeidet mellom TV 2 og Canal Digital, sier Alf Hildrum.

- Det viktigste for oss har vært å sikre en fremtidsrettet avtale som løser alle tidligere uenigheter og som gjør at vi kan fokusere på videre samarbeid. Nå gleder vi oss over avtalen, og at vi i fellesskap med TV 2 vil utvikle tv-tjenester som er tilpasset en moderne tv-hverdag for våre kunder, sier Morten Karlsen Sørby.

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen

Kommentarer til denne saken