Gå til sidens hovedinnhold

TV 2 redder Amanda

Etter 20 år med direktesendt prisutdeling fra Haugesund, varslet NRK at de droppet showet. Nå er det klart at TV 2 overtar.

(SIDE2): Årsaken til at NRK ikke ønsket å fortsette samarbeidet var at de mente sendingen var for dyr. Hittil har Amanda-showet vært et spleiselag mellom NRK og filmfestivalen, og i år beløp kostnadene seg til 2,7 millioner kroner.

- TV 2 vil betale en lavere sum enn det NRK gjorde. Filmfestivalen og Amanda-lauget må nok betale betydelig mer enn vi har gjort. Vi håper imidlertid det er mulig å gjøre showet litt billigere, samtidig som vi også arbeider for å få inn flere sponsorer, sier direktør Gunnar Johan Løvvik i Den norske filmfestivalen til Aftenposten.

Det er Nordisk Film som skal lage showet for TV 2. Dette er det andre store prisshowet TV 2 overtar fra NRK. For tre år siden overtok de også Spellemann fra statskanalen.

Løvvik mener at overgangen til TV 2 samtidig tvinger dem til å tenke nytt. Blant annet vil Amanda-showet innlede festivalen i stedet for å avslutte den neste år. På den måten håper man at selve festivalen vil gi bedre fokus på nye filmer.

Festivalen vil gå 18. til 24. august i 2006.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken