Gå til sidens hovedinnhold

TV 2 viser Mullah-løftet

TV 2 kommer i kveld til å vise det Shabana Rehmans løft av Mullah Krekar. TV-kanalen hadde et filmteam tilstede under debatten, og sitter med bilder av det som har blitt kjent som Mullah-løftet.

- Det er helt naturlig for oss å vise dette, særlig med tanke på hvilken sak dette er blitt i løpet av dagen. Dette var et offentlig møte, og det skal mye til for at vi ikke skal kunne vise det. Det må i så fall være om det er noe teknisk galt med bildene, sier nyhetsredaktør Kjell Øvre Helland til Kampanje.

Shabana Rehmans løft av Krekar har blitt en stor nyhetssak, særlig etter at den rasende mullahen krevde at alle fotografer slettet bildene som ble tatt av stuntet, og har fyrt i gang en presseetisk debatt.

Mulla Krekar forlangte at fotografene slettet eventuelle bilder, men bare én fotograf hadde sikret seg hendelsen på film. Det var fotografen til De norske Bokklubben, men han slettet dem etter anmodning fra Krekar.

TV 2 hadde et filmteam på stedet som skulle lage en dokumentar om mullahen, og visste allerede i går at de hadde bilder av opptrinnet.

- Det er jo blitt en debatt rundt hva som kan dokumenteres fra dette møtet. Etter å ha sett gjennom filmene fra i går kveld, viser det seg at vi har hele opptrinnet og Mulla Krekars reaksjon på film. Vi kommer til å vise dette slik det skjedde, sier Øvre Helland.

Reklame

Ny mobilavtale barberer prisene på abonnementet