Gå til sidens hovedinnhold

TV 2 tjente 110 millioner

Drar inn gode penger for eieren.

A-pressen fortsetter trenden fra første halvår og leverer svært gode resultater innenfor alle områder. Både TV 2, lokalavisene og trykk har en forsterket positiv utvikling i tredje kvartal, skriver selskapet i en melding.

A-pressen har et brutto driftsresultat (EBITDA) på 170 millioner kroner korrigert for engangseffekter i tredje kvartal. Den underliggende driften er 57 millioner kroner bedre enn tilsvarende periode i fjor. EBITDA-marginen korrigert for engangseffekter er da på 15,7 prosent.

Sterkt av TV2
Ekstraordinære pensjonskostnader i forbindelse med omleggingen av AFP-ordningen belaster resultatet til A-pressen med 31 millioner kroner. Brutto driftsresultat (EBITDA) inklusiv engangseffekter er på 139 millioner kroner, 9 millioner kroner svakere enn samme periode i fjor. EBITDA-marginen er på 12,8 %.

Den underliggende driften for mediekonsernet er samlet sett den sterkeste A-pressen noen gang har levert.

TV 2 viderefører den gode utviklingen med en vekst mot fjoråret på 15 prosent. TV-selskapet dro inn utrolige 110 millioner kroner i tredje kvartal, mens A-pressens andel var på 56 millioner kroner.

- Det er gledelig å se at de lyspunktene vi så på markedssiden i andre kvartal har forsterket seg i tredje kvartal, samtidig som kostnadskontrollen er god, skriver konsernsjef Even Nordstrøm i A-pressen i en melding.

Inntektene øker
Annonseinntektene for konsernet samlet øker med 6,4 prosent i tredje kvartal. Papirannonseinntektene for sammenlignbare lokalaviser har en vekst på 2,6 prosent.

Nettinntektene for konsernet øker med 28,9 prosent til 95 millioner kroner, mens TV 2 AS øker tv-reklameinntektene med 14,2 prosent.

Kommentarer til denne saken