Gå til sidens hovedinnhold

Skrape i lakken for «Turbo-Larsen»

Jan Erik Larsens opptreden felte TV 2.

Uhemmet skryt av bilmodell ga programleder Jan Erik Larsen og TV 2 skrape i lakken fra Medietilsynet.

Medietilsynet har nå konkludert med at TV 2 får en advarsel for brudd på kringkastingsloven.

Foranledningen er at Broom-programleder Jan Erik Larsen delte ut en bil på direkten i programmet «Sommeråpent» 10. juli i år. Vinneren hadde deltatt i en konkurranse i regi av TV 2s bilprogram Broom.

Det var ikke det at bilen ble delt ut som fikk Medietilsynet til å reagere, men ordbruken Larsen brukte da han gjorde det. Medietilsynet mener «superlativbruken» gikk langt utover det som er tillatt i reglene i kringkastingsloven.

Under premiepresentasjonen ble bilen omtalt som «Norges mest trendy, fancy firesetersbil, og også verdens minste fireseters bil». Bilen ble også oppgitt å ha «dødsfet, høy premiumfølelse».

Medietilsynet reagerte 17. juli i år på det de mente var en ulovlig premiepresentasjon, men TV 2 mente i sitt tilsvar at dette ikke var noen planlagt presentasjon av bilen, men at bilentusiasten Jan Erik Larsen uttalte seg som fagperson.

Sist fredag kom Medietilsynets konklusjon som altså endte med en advarsel. Gebyr ble også vurdert som reaksjonsform, men siden «TV 2 ikke har mottatt sanksjoner for tilsvarende brudd den senere tid, samt at kanalen har iverksatt skritt for å motvirke lovbrudd av denne art», havnet tilsynet på at en advarsel var tilstrekkelig.

TV 2 har mulighet til å anke avgjørelsen inn for Kultur- og kirkedepartementet.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken