Gå til sidens hovedinnhold

TV 2s interaktive satsing bidrar med cash i konsernet

Kåre Valebrokk kan glede seg over at både TV 2 Nettavisen og TV 2 Interaktiv er kommet på rett kjøl. Idol-vinner Kurt Nilsen har bidratt til de gode resultatene.

TV 2-sjef Kåre Valebrokk la onsdag ettermiddag frem svært pene tall for hele konsernet. Han kan blant annet glede seg over at de interaktive døtrene ikke belaster regnskapene i særlig grad lenger.

TV-selskapet drar nytte av et stort, fremførbart underskudd for hele konsernet etter kjøpet av Nettavisen, men det var også knyttet spenning til rundt hvor lang tid det ville ta før avisen ville komme på rett kjøl driftsmessig.

I første kvartal var underskuddet fire millioner kroner på driften, mens i andre kvartal er det blitt balanse i regnskapet til TV 2 Nettavisen som selskapet i dag heter.

Rundt ti ansatte har måttet gå i administrative og tekniske stillinger etter at TV 2 kjøpte Nettavisen. Men i tillegg har inntektene økt fra første til andre kvartal i år.

- Vi har hatt en del omstruktureringskostnader, blant annet rundt dette med at ansatte ble sagt opp. Alt det ble tatt i første kvartal, opplyser økonomidirektør i TV 2 Interaktiv og TV 2 Nettavisen, Espen Gabrielsen, til Propaganda.

I tillegg gjør "gamle" TV 2 Interaktiv det som forventet. Selskapet har økt inntektene med åtte millioner i andre kvartal og 12 millioner akkumulert for første halvår. Dette kan i stor grad tilskrives Idol-konseptet og andre interaktive tjenester. Likevel har kostnadene økt i samme tempo, slik at det ikke blir noe overskudd for første halvår.

Resultatet for perioden ligger rundt pluss-minus null.

Spesielt den mobile virksomheten, drevet av interaktiviteten i suksessprogrammet "Idol" som dro inn flere millioner for TV 2 bare i avstemningsinntekter, har gått over all forventning. På rubrikksiden sliter selskapet.

- Avdelingen for tele-media har levert bra, problemet er rubrikkmarkedet, sier Gabrielsen.

Økonomidirektøren forteller at de interaktive virksomheten nå leverer kontanter inn i TV 2-systemet.

- Vi er en bidragsyter i TV 2-konsernet, gjennom faste avgifter pluss konsernavgift. Vi genererer absolutt en brukbar kontantstrøm til konsernet, sier Gabrielsen som har jobbet i TV 2 Interaktiv i fem år. I 1998 var omsetningen i selskapet 35 millioner kroner, i år regner de med å nå 125 millioner kroner.

Reklame

Sjekk ut Nettavisens eksklusive grillpakker: Den amerikanske grillpakken og den moderne grillpakken

Kommentarer til denne saken