Southland – USA 2009. Sjanger: Krimdrama. Med: Kevin Alejandro, Arija Bareikis, Michael Cudlitz, Regina King og Ben McKenzie. Premiere: TVNorge 28. september kl. 22.30.

(SIDE2:) Helt siden «NYPD Blue» nærmest sjokkerte verden med sin brutale og realistiske fremstilling av politiarbeid i New York, har dette nesten blitt en egen sjanger.

Det har nesten gått sport i å vise hvor brutal politihverdagen er, og hvor kjip lovens lange arm kan være. Der Sipowicz var en voldelig drittsekk på 90-tallet, er Vic Mackey i «The Shield» en fullbefaren psykopat.

I TVNorges nye politidrama «Southland» har de hentet seg litt tilbake. Jobben er fortsatt bedriten, følelsen av nytteløshet er fortsatt tilstede men politiheltene er ihvertfall en smule mer sympatiske.

Vi følger et knippe politibetjenter på jobb i Los Angeles, blant rivaliserende gjenger, prostituerte og narkomane, og hver episode begynner med slutten, for så å gå tilbake til hva som egentlig skjedde.

Unggutten Ben Sherman (spilt av Ben McKenzie fra «The O.C.») har sine første dager som politimann. Han skal læres opp av den erfarne John Cooper som irriterer seg over at Ben faktisk kommer fra en rik familie og lærte seg å skyte på Beverly Hills pistolklubb.

De jobber sammen med Russel Clarke og Lydia Adams, som ofte tar sakene sine mer personlig enn de bør, Daniel, Nate og Sammy jobber med gjengvold og forsøker å hjelpe unge mennensker ut av miljøet og Chickie Brown overlever i et mannsdominert yrke og drømmer om å bli første kvinne i SWAT.

I «Southland» handler det mest om hverdagen, miljøet og utfordringene, og episodene er ikke bygd opp som klassiske mordmysterier ala «CSI». Noen historier går over flere episoder, andre er bare korte snutter som blir løst i løpet av en halvtime.

Det er så absolutt en optimisme til stede som gjør at du orker og se alt det forferdelige som skjer, og man blir genuint både glade i hovedpersonene og ønsker å vite hvordan det går videre.

Den amerikanske premieren av «Southland» hadde ti millioner seere, og den har blitt en av årets mest populære nye serier i USA. Det er ikke ufortjent, for «Southland» har både nerve og hjerte.

Se trailer for Southland her:

HTML EMBED