Gå til sidens hovedinnhold

TV løfter svensk gigant

MTG kan takke fjernsynet for resultatløftet.

Modern Times Group økte i alle ledd i andre kvartal. MTGs tv-operasjoner øker omsetningen og bidrar til resultatløft i konsernet.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Det svenske mediekonsernet MTG eier blant annet Viasat.

Stabil margin
Konsernets netto salgsinntekt steg år mot år i andre kvartal med 10 prosent, til 2,8 milliarder svenske kroner. Driftsinntektene steg også med 10 prosent og økte med 532 millioner kroner.

Inntekter etter skatt endte på 362 millioner svenske kroner, opp 4 prosent fra samme periode i fjor.

- Konsernet har levert nok et kvartalsresultat med vekst i salg og en stabil driftsmargin på 19 prosent. Dette skjer samtidig som vi investerer i nye kanaler, teknologier og produkter for å holde den organiske veksten gående også i fremtiden, sier konsernsjef Hans-Holger Albrech i en melding.

Vekst i TV
Viasat Broadcasting hvor TV3, TV1000 og ZTV med flere sortere innunder, økte nettosalget med 9 prosent til 2,2 milliarder kroner og klarte 535 i driftsinntekter.

- Skandinavisk gratis-TV har fortsatt veksten og med en høyere margin tidligere, dette kommer etter sterke prestasjoner av våre operasjoner i Sverige, mens våre øvrige betal-TV operasjoner i Norden viser en sunn vekst, fortsetter Alberch.

I første halvår hadde MTG et nettosalg på 5,5 milliarder svenske kroner. Driftsinntektene steg med 7 prosent år mot år og endte på vel én milliard kroner.

Inntektene etter skatt steg med 4 prosent i halvåret og endte på 678 millioner svenske kroner.

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn