Gå til sidens hovedinnhold

Er dette tidenes beste TV-serier?

Leserne av magasinet Empire har kåret tidenes 50 beste TV-serier. Er du enig?

(SIDE2:) Magasinet Empire oppfordret nylig sine lesere til å sende inn sine fem favoritter blant TV-serier gjennom tidene. Nå er kåringen avsluttet og vinnerne offentliggjort.

Hvilken serie er din favoritt? Diskutér nederst i artikkelen.

D'oh!
Øverst på pallen, finner vi «The Simpsons». Animasjonsserien om den gule familien har gått sin seiersgang siden 1989, og i fjor kom den første spillefilmen om karakterene i Springfield. For tiden går sesong 19 på amerikansk TV.

Andreplassen går til «Buffy the Vampire Slayer». Serien om vampyrjageren Buffy gikk på TV fra 1997 til 2003. Sarah Micelle Gellar var svært populær i hovedrollen, og karakteren Angel fikk senere sin egen TV-serie. «Angel» ligger for øvrig på 21. plass.

På tredjeplass finner vi mafiaserien «The Sopranos». Siste episode av den populære serien ble sendt i fjor, etter åtte år på skjermen. Tony Soprano har blitt en elsket TV-karakter og mange savner allerede å følge serien.

Drama og spenning
Fjerdeplassen tildeles «The West Wing» - eller «Presidenten», som den kalles på norsk. Serien gikk på TV fra 1999 til 2006 og handler om den amerikanske presidenten, spilt av Martin Sheen.

Den neste plassen går til «Lost». Den mystiske historien om overlevende etter et flykrasj på en tilsynelatende øde øy, fenget raskt tusenvis av seere da den dukket opp i 2004. Fremdeles følger mange med for å få svar på de mange spørsmålene serien stiller.

«24» får sjetteplassen. Jack Bauer har en tendens til å havne i problemer, men gang på gang beviser han at han klarer å komme seg helskinnet tilbake. Første sesong av serien ble vist i 2001 og en ny sesong er på gang.

Verdens beste venner
Vennene i «Friends» kommer på sjuendeplass. Monica, Rachel, Phoebe, Ross, Chandler og Joey fikk oss i godt humør fra 1994 til 2004, og fremdeles mores vi av repriser på TV.

Serien «The Wire» ligger på åttendeplass. Dette er et realistisk drama om kampen mot narkotika. «The Wire» avsluttes i år, etter seks år på skjermen.

Niendeplassen går til «The X-Files». Fra 1993 til 2002 fulgte vi Mulder og Scully på jakt etter sannheten.

På tiendeplass finner vi «Spaced». Komiserien gikk på TV fra 1999 til 2001.

Overraskelse
Mange blir nok overrasket over at «Seinfeld» havner på ellevteplass. Serien har flere ganger tidligere blitt kåret til en av tidenes beste, og Jerry, George, Elaine og Kramer får oss fremdeles til å le.

«Heroes» (15) og «Doctor Who» (16) har fått mange fans og «South Park» (17) får mange til å le av sine enkle tegninger og gode humor.

Andre populære serier på topp 50-listen er «Scrubs» (19), «The Office» (23), «Twin Peaks» (24), «Futurama» (25) og «Six Feet Under» (27).

Gamle og nye serier
Mange hadde nok trodd at «Fawlty Towers»/«Hotell i særklasse» (28) skulle havnet høyere på listen, mens et yngre publikum nok er uenige i at «Dexter» ikke ligger høyere enn på 30. plass.

Den populære serien «CSI: Crime Scene Investigation» ligger på 33. plass, mens radiopsykologen «Frasier» får 34.-plassen. På listen finner vi også «Curb Your Enthuriasm» (38), «Monty Python’s Flying Circus» (39), «Band of Brothers» (41), «Sex og singelliv» (46) og «Prison Break» (49).

«Star Trek» får hele tre plasseringer på listen: «Star Trek: The Next Generation» (37), «Star Trek» (43) og «Star Trek: Deep Space Nine» (47).

Les hele listen her.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Reklame

NÅ: Gjør julegavekupp hos to friluftsgiganter