Gå til sidens hovedinnhold

Her er seriemesteren

Hvem er best på serier? Er det TV 2, NRK, TVNorge eller TV3? Vi gir vår dom.

(Side2:) TV-serier er lim som kan holde seere på en kanal uke etter uke, time etter time. For TV-kanalene er det derfor uhyre viktig å få tak på akkurat de riktige seriene slik at du kikker på akkurat deres kanal.

Som vi alle vet er det veldig vanskelig å rive seg vekk fra en serie som akkurat når et høydramatisk punkt.

Les mer om TV her

Konkurransen mellom kanalene blir stadig større og vi har derfor satt oss fore å kåre det som virkelig er «Norges seriemester.»

Vi har valgt å se på kanalene fra samme selskap under ett. Det vil si at alle NRKs kanaler er samlet og at kanaler som TV Norge og Fem sees på som en og samme kanal.

Merk: Vi har ikke tatt med alle seriene fra alle kanalene, men fokusert på de mest profilerte og våre favoritter. Vi har ikke tatt med realityserier.

NRK/NRK 2/NRK 3
Serier: Himmelblå, Battlestar Galactica, Lov og Orden: New York, John fra Cincinnati, Heroes, Sugar Rush, Livvaktene, Skins

Vurdering: NRK er hode og skuldre over de andre kanalene på norske og skandinaviske serier, selv om TV 2 så hardt de kan på å følge opp. Problemet til NRK er at det er vanskelig å få noe særlig oversikt over hvilke kanaler som sender hvilke serier. En serie som «Skins» er ikke lett å få med seg om man ikke har hørt om den (se den!). For de med sans for det overnaturlige har NRk de to beste seriene på markedet nå: Battlestar Galactica og Heroes.

Likevel synes Side2 det mangler litt på serier som limer oss til kanalen uke inn og uke ut, men de har selvfølgelig «Himmelblå.» Når det gjelder sendetider er ikke NRK best i klassen. Pluss i boken for sendetiden til nevnte serie dog.

HTML EMBED

TV 2/TV 2 Zebra
Serier: Grey's Anatomy, 24, Frustrerte Fruer, Brothers & Sisters, Californication, Criminal Minds, Privat Praksis, Life on Mars, Hotel Cæsar, Valer, South Park.

Vurdering: Tradisjonelt har TV 2 vært den beste kanalen for serier, og det er egentlig lite å si på kvaliteten på de seriene som kanalen har. Problemet er likevel at det er lite spenning å spore i programmet. Vi gir likevel ros for at TV 2 Zebra sender South Park. TV 2 har strålende serier som «Frustrerte fruer» og «Grey's Anatomy,» men vi begynner faktisk å bli litt lei. Det ble nesten litt mye når «Privat praksis» også kom. «Californication» er utvilsomt en serie som flere bør se. En stor pluss for gode sendetider for serier.

HTML EMBED

TVNorge/Fem
Serier: Gossip Girl, Ugly Betty, Castle, Cold Case, C.S.I, Lost, Terminator: Sarah Connor Chronicles, Ghost Wisperer, Friday Night Lights

Vurdering: TVNorge/Fem har tre av våre favorittserier, og den største serien i USA: C.S.I. Det er ikke en uke vi går glipp av serier som «Gossip Girl,» «Ugly Betty» og «Ghost Whisperer.» Når man i tillegg har spenning i serier som «Lost» og «C.S.I.» er det ingen tvil om at vår seriemester er TVNorge. Vi har ikke helt falt for «Castle» sånn foreløpig, men det kommer kanskje. Skulle vi ønske en ting fra TVNorge så var det litt mer oversiktelige repriseregler.

HTML EMBED

TV 3/Viasat 4
Serier: L Word, Mad Men, NCIS, The Mentalist, Bones, Simpsons, My Name is Earl, Chuck

Vurdering: Den muligens største juevelen nede i kisten, godt gjemt på Viasat 4 på mandager finner man serien alle burde se: «Mad Men.» Akkurat sendetiden og oppmerksomheten rundt serien er problemet til TV 3 og Viasat 4 - vi er litt usikre på om det er repriser, nye programmer og når de faktisk går? Hva er det vi egentlig skal se på. Et stort gigantisk pluss for at man sender så mye Simpsons, men det er på tide å rydde litt slik at vi skjønner når og hva vi skal se. Likevel, som sagt: «Mad Men» må du se - det er den beste serien på tv for øyeblikket.

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken