[Teknofil.no] Samsungs nye 7000-serie plasma gir deg mye for pengene. Skjermen er Norges billigste 50-tommer med 3D-støtte i skrivende stund.

Skjermen har en god design, der rammen er i mørkt børstet metall, omsluttet av en blank gjennomsiktig kant. Foten som medfølger er i aluminumsfarget børstet metall, og har en gjennomsiktig søyle som forbinder skjermen med foten.

Brukervennligheten på skjermen er god, og menyene er lettfattelige og enkle å navigere seg rundt i. Fjernkontrollen er litt klumsete å trykke på, men har mulighet til å belyse tastene i mørket.

Du har rikelig med tilkoblingsmuligheter bak på skjermen, men noen av tilkoblingene må gå via en overgang inn til skjermen. Dette gjelder for eksempel Scart. Disse følger med når du kjøper skjermen.

C7705 kan også kobles til internett for å for eksempel se videosnutter fra YouTube. Dette forutsetter at du har koblet skjermen til internett med kabel. Du kan også bruke Wi-Fi, men da må du kjøpe en Wi-Fi-dongel som ekstrautstyr. Prisen på Wi-Fi-dongel, Samsung WIS09ABGN, er rundt 600 kroner på nett.

Det slanke kabinettet gjør at lydkvaliteten i skjermen blir svak. Diskant og mellomtone preger lydbildet, og mangelen på trøkk i bassen gjør at lyden i skjermen ikke egner seg til å se film.

Bildekvaliteten på skjermen er meget god sett i forhold til prisen. Fargene i bildet levende med et nøytralt preg. Bildet beveger seg hurtig og glatt, selv med raske panoreringer.

I forhold til de aller beste 3D-skjermene på markedet har ikke C7705 like godt sortnivå. Detaljskarpheten er heller ikke like god som flere andre konkurrenter på markedet.

Skjermen takler 3D godt uten at det blir mye crosstalk i bildet. Crosstalk er det vi oppfatter som doble bilder når vi ser 3D. Omkonverteringsfunksjonen fra vanlige 2D-bilder til 3D fungerer godt, og fungerer etter vår erfaring best når du ser på sportssendinger.

C7705 er ikke perfekt, men den er et greit kjøp for deg som vil ha en stor 3D-TV uten å betale for mye.

Du kan i skrivende stund kjøpe C7705 for rundt 12 000 kroner på nett.

Karakter: 4

Les hele testen av Samsung PS50C7705 på Teknofil.no

Alternativer:
Skal du kjøpe deg den beste plasmaen på markedet bør du ta en kikk på Panasonics TX-P50VT20. Denne har det beste sortnivået og skarpheten blant plasmamodellene som finnes i dag.

Kunne du heller tenke deg en flatskjerm med LCD-teknologi for å se 3D bør du ta en kikk på Samsungs UE46C8705. Her får du en LED-LCD med flott design og god bildekvalitet.