(SIDE2): Den meget kritikerroste serien handler om den nådeløse reklamebransjen i 60-årenes USA. Mannsdominert, kynisk og en arbeidshverdag fylt av alkohol og røyk til alle tider - en dramaserie som nå blir hyllet av amerikansk TV-bransje.

Emmy Awards slapp torsdag sine nominasjoner, og hele 16 nominasjoner har «Mad Men» plukket med seg på veien - blant dem prisen for beste dramaserie. Serien er kun slått av det historisk dramaet «John Adams» om USA grunnleggere med sine 23 nominasjoner, skriver BBC.

Les Side2s anmeldelse av serien: Penger, sex og reklame

Prisbelønt
«Mad Men» ble hyllet av pressen da den hadde premiere i fjor, og har allerede fått to Golden Globe. Det er produsenten og skribenten bak «Sopranos» som står bak den litt dystre og svært dristige serien med tilholdssted på Manhattan.

Serien kjemper mot «House», «Dexter», «Lost» og «Damages» i kategorien beste dramaserie. Det er også første gang dramaserier laget for andre kabel-kanaler enn seriemester HBO blir nominert i denne klassen.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Bestekomedie
I kategorien for beste komedie sikret fjorårets vinner «30 Rock» seg en nominasjon og ytterligere 16. Komiserien med Alec Baldwin kjemper mot den amerikanske versjonen av «The Office», «Two and a Half Men», «Curb Your Enthusiasm» og «Entourage».

60 år
Emmy-utdelingen feirer i snart 60-årsjubileum og den aller første Emmyen ble delt ut i 1949. Det var Academy of Television Arts & Sciences som etablerte utdelingen av den gullfargede damen med et atom i hendene - og årlig finner den store festen sted i Los Angeles. Prisutdelingen har mange underkategorier med dagtid TV, beste sendetid TV og sport for å nevne noen.

«Mad Men» vises på Viasat 4 her hjemme.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!