Gå til sidens hovedinnhold

Parabol eller RiksTV på hytta?

Vi har sjekket hvilket abonnement som gir mest for pengene.

[Teknofil.no]:Mange ønsker å kunne se TV på hytta. Nå som de gamle analoge sendingene er skrudd av, må du velge mellom å anskaffe deg RiksTV eller bestille parabol.

Fordelen med nytt digitalt utstyr er flere kanaler og mye bedre bildekvalitet.

Vi har i denne testen sett på de tre tilbudene du har å velge mellom for TV i grisgrendte strøk. Det er tatt utgangspunkt i at du er en ny kunde som ønsker å ha de vanlige norske kanalene på hytta. Du vil ha en dekoder som er klargjort for HD. Prisene er innhentet 12. april fra de respektive leverandørenes kundesentere og inkluderer eventuelle ekstrakostnader.

Vi har valgt å ikke ta med kabel-TV i denne testen, da dette sjelden er et alternativ for deg som har hytte.

Er du eksisterende kunde og bare trenger TV på hytta i blant, finnes det en rekke triks for å senke prisen.

Mest for pengene

Pris første år: 1 588 kr
Pris andre år: 2 388 kr

Canal Digital har i dag det klart beste tilbudet for hytteeiere. Her får du en god kanalpakke med HD-dekoder til den laveste prisen, men det forutsetter at du bestiller via selskapet nettsider.

En grei nummer to

Pris første år: 2 798 kroner
Pris andre år: 2 388 kroner

Viasat tilbyr også parabol med en kanal mer enn Canal Digital, men er dyrere med en totalpris på 2 788 kroner første år. Prisen totalt andre år er den samme som hos Canal Digital.

Dyrest

Pris første år: 4 186 kroner
Pris andre år: 3 960 kroner

RiksTV er det enkleste alternativet, siden du slipper å montere parabol, og mest sannsynlig kan du bruke antennen du har på hytta fra før. I tillegg får du hele 24 kanaler i grunnpakken. Men det er også testens dyreste pakke, både først og andre år.

Montering

Både hos Canal Digital og Viasat er standard montering inkludert i prisen. Men vær obs på at det gjelder standardmonteringer, så har du hytte langt utenfor allferdsvei må du regne med en dyrere montering enn den som er inkludert.

Les også: Slik monterer du Parabolen selv

RiksTV trenger ingen parabolskål for å ta i mot signaler, men du trenger en konvensjonell antenne. Prøv først med antennen du allerede har på hytta, for det kan godt hende den er god nok. Hvis ikke må du regne med en liten tusenlapp for ny antenne med kabel og feste.

Konklusjon

Parabol er det billigste alternativet for deg som ny kunde på hytta. Canal Digital har den beste totalprisen første året, mens andre år har samme kostnad som hos Viasat. RiksTV er dyrest når du kun skal ha Rikspakken på hytta. Til gjengjeld kan du ha inntil fire dekodere for prisen du betaler.

* Gjelder standardmontering av parabol.

** Kampanje. Må bestilles på leverandørens nettside.

OBS: Har du Canal Digital, RiksTV eller Viasat fra før?
Da kan du spare penger med disse tipsene

Kommentarer til denne saken