Styret i TV 2 legger nå opp til at det blir tre sifre millionutbetaling til eierne. Ifølge NTB vil TV 2-eierne at det skal gå 140 millioner kroner opp i holdingselskapet til A-pressen og Egmont, kalt AETV.

- TV 2 har en solid egenkapital og god likviditet, og dette er ikke et spesielt høyt konsernbidrag, sier styreleder Even Nordstrøm til NTB.

Måtte kutte 150 mill.
I fjor vedtok TV2 å kutte 150 millioner kroner i kostnader. Derfor er det ventet at utbytteplanene til TV2-styret vil bli tatt dårlig i mot av de ansatte.

Har ikke noe valg
A-pressen eier halve TV 2 gjennom holdingselskapet AETV. Danske Egmont eier den andre halvparten. Problemet til TV2-styret er at TV-selskapet er nødt til å levere utbytte for å håndtere lånene som ligger i AETV.

Da Schibsted ble kjøpt ut av TV2, gjorde daværende A-pressensjef og nåværende TV2-sjef Alf Hildrum en avtale med Egmont om å låne penger for å kjøpe posten. Det er nedbetalingen av dette lånet som utbyttepengene skal brukes til. Hvis ikke TV2 skyter inn pengene, må Egmont og A-pressen oppkapitalisere AETV for å håndtere gjelden.