Gå til sidens hovedinnhold

Siv Jensen vil ikke eie TV 2

Et mulig salg får Frp-lederen til å reagere.

NA24 har tidligere skrevet om spillet rundt TV 2, som eies av det danske medieselskapet Egmont og A-pressen. Frp-leder Siv Jensen reagerer på spekulasjonene om at Telenor skal være på vei inn direkte på eiersiden i TV 2.

- Det er store prinsipielle spørsmål som må avklares før Telenor kan gå inn som deleier i TV2. Jeg krever at Medietilsynet vurderer saken, skriver Frp-lederen i en e-post til NA24.

Hun legger til at medietilsynets kjerneoppgave er å påse at eierskapet i norske medier ikke legger hindringer for ytrings- og informasjonsfriheten.

- Dersom staten i tillegg til å være eneeier i NRK også blir eier av TV 2 gjennom Telenor, er det grunn til å advare, melder Jensen.

Omfattende statlig eierskap
Hun mener at denne saken viser problemene med et så omfattende statlig eierskap i norske bedrifter. Det blir stadig reist problemstillinger rundt eierkonsentrasjon i mediemarkedet hos private aktører.

- Nå er altså staten i ferd med å eie Norges to største mediehus og TV-kanaler. Det er et langt større problem. I ytterste konsekvens frykter jeg at dette kan få følger for journalistikken i Norge. Folk flest sin tillit til TV 2s ønske og evne til å stille kritiske spørsmål til staten og regjeringen, vil svekkes om staten har eierandeler i selskapet, mener Jensen.

Spill om TV2
De siste månedene har det foregått et spill om landets største kommersielle TV-kanal, TV 2.

Etter det NA24/Propaganda24 erfarer er årsaken at Telenor ønsker seg ut av avisbransjen, og inn som en direkte eier i TV 2.

Telenor eier i dag indirekte 20 prosent av TV 2 gjennom sitt eierskap i A-pressen. TV 2 eies i dag med like store andeler av Egmont og A-pressen gjennomAETV, begge selskapene har forkjøpsrett på aksjene og medsalgsrett på aksjene.

Kommentarer til denne saken