Gå til sidens hovedinnhold

- Dette monsteret sluker hele TV 2

Her ser du hva mektige Egmont eier i Norge.

Danskenes kjøp av TV 2 har skapt heftig debatt. Politikere er opptatt av nasjonalt eierskap. De ansatte av trygge arbeidsplasser.

SE BILDEKARUSELL NEDENFOR

Men hva betyr mediegiganten Egmonts kjøp av TV 2 for deg som TV-seer?

I en pressemelding sier danskene at TV 2 skal fortsette som før. I denne sammenhengen er det viktig å huske at Egmont ikke er helt nye eier i TV 2.

De har tidligere eid kanalen sammen med A-pressen. Det nye er altså at Egmont skal eie hele TV 2.

Stor i Norge
Litt klokere blir du kanskje av å se på hva Egmont eier fra før i Norge. De er nemlig en stor og mektig aktør i det norske medielandskapet.

Du er ganske sikkert bruker av flere av Egmonts produkter.

Bildekavalkaden under er et greit sted å starte for å få et overblikk over hva den danske giganten eier her på berget:

DETTE EIER EGMONT:

4821

Egmont opererer i over 30 land, har 6500 medarbeidere og en årlig omsetning på over 10,6 milliarder danske kroner. Egmont er en stiftelse, og deler av driftsoverskuddet på en milliard kroner gis til formål som skal øke barn og unges livskvalitet.

Eier Nettavisen
Egmont-konsernet er store i Norge, med mer enn 50 selskaper, blant dem Hjemmet Mortensen AS. Egmont er videre eneeier av Norsk Film og eier 50 prosent av aksjene i Mediehuset Nettavisen.

Egmont produserer og publiserer blant annet ukeblader, magasiner, tegneserier, bøker, film, TV-programmer, lærebøker, spill, elektronisk underholdning og mobiltjenester.

Mets kjent her til lands er nok magasiner som Norsk Ukeblad, Hjemmet, Det Nye, Vi Menn og Motor - det siste utgis sammen med Norges Automobilforbund (NAF).

Donald
Donald Duck er det Egmont som leverer deg. Tegneserieporteføljen inneholder ellers kjente og kjære figurer som Billy, Fantomet, Tom & Jerry, Asterix, Ole Brumm og Pokémon.

På nettet kontrollerer Egmont kjente sider som klikk.no, doktoronline.no, og barnimagen.no.

Egmont er også store i Norge innenfor Film/Kino (Nordisk Film), Forlag (Cappelen Damm) og bokhandel/bokklubber (Tanum).

Film og kino
Nordisk Film driver med film- og TV-produksjon gjennoms selskaper som Zentropa, Maipo og Neofilm.

Nordisk Film omfatter også distribusjon av Playstation-produkter - spill, konsoller og utstyr. I Danmark er Egmont en stor aktør innenfor kinodrift gjennom selskaper som Kino.dk og BioZonen.

Endelig er Egmont store innenfor bøker. De eier Cappelen Damm , som sammen med Gyldendal og Aschehoug er landets tre største forlag. I forhandlerleddet er egmont representert gjennom bokhandlerkjeden Tanum.

Kommentarer til denne saken