Gå til sidens hovedinnhold

TV3 sperrer Facebook

Tor Milde får ikke sjekke Facebook når han er på jobb.

Mediekonsernet Modern Times Group (MTG) vil ikke lenger at de ansatte skal bruke Facebook i arbeidstiden.

Direktørene i England har derfor gitt beskjed om at alle maskiner i selskapet skal blokkeres fra Facebook.com.

Det betyr at ingen ansatte i P4, TV3 eller Viasat 4 kan benytte seg av det populære nettsamfunnet i arbeidstiden.

Les også: Norske kjendiser legger ut privatlivet på nett

Ikke forbud, kun blokkering
Om de ansatt i MTG er spesielt ivrige i bruken av Facebook vites ikke. At Tor Milde var tidlig ute med å legge ut personlig informasjon er derimot sikkert. Nå kan han derimot glemme å sjekke via sin facebookside i arbeidstiden.

- Dette er ikke noe forbud, men vi har blokkert tilgangen til Facebook for alle dataer på våre kontorer som er tilkoblet vårt nettverk. Vi anser ikke facebook som et arbeidsredskap, forklarer Bert Willborg, pressesjef i MTG, til Teknofil.

Ikke nyttig i arbeidstiden
For mange medier, også Teknofil, har Facebook vært et nyttig redskap for både å finne nyheter og holde kontakten med kollegaer og intervjuobjekter.

Bert Willborg mener at MTG ikke har behov for Facebook som et slikt redskap. Heller ikke på tross av at flere av deres TV-personligheter har oppdaterte kontoer her hvor de holder kontakten med kjente og ukjente.

- Hoveddelen av vår virksomhet består av å sende underholdning i form av serier og filmer. Dette kan ikke sidestilles med journalistisk virksomhet i en avis eller i en nyhetsredaksjon for TV, forklarer Willborg per mail.

Trend i tiden
Han mener tvert i mot at bruken av Facebook blant ansatte går ut over både sikkerhet og produktivitet.

- Vi kjenner til en rekke selskap som har gjort det samme. SAS er et av dem. Grunnen disse oppgir er at Facebook utgjør et problem for IT-sikkerheten. Det forstyrrer også produktiviteten, forklarer Willborg.

Nyttig i arbeidet
Andre norske mediebedrifter deler derimot ikke MTG sin holdning til det populære nettsamfunnet. Verken NRK, TVNorge eller TV2 holder sine ansatte borte fra å holde kontakten via Facebook i arbeidstiden. Noen går heller andre veien og oppfordrer sine ansatte til å logge seg på Facebook.

- Mange ansatte hos TVNorge benytter seg av Facebook for å holde kontakten og oppdatere hverandre i arbeidet. På denne måten blir Facebook et verktøy vi tar i bruk i arbeidet. Vi har ingen planer om å blokkere bruken av nettsiden. Vi må kunne stole på at Facebook som fritidsaktivitet blir benyttet utenfor arbeidstiden, forklarer pressesjef hos TVNorge Ingerid Medhus.

Vil ikke begrense
Hos TV 2 har de heller ikke planer om å stenge de ansatte ute fra samfunnet.

- Folk flest bruker nok Facebook som en ren fritidssyssel, men i vår redaksjonelle avdeling kan det også brukes som et nyttig verktøy. Vi skal derfor være forsiktige med å sette begrensninger på bruken av nettsamfunnet, sier konserndirektør i informasjons- og kommunikasjonsavdelingen hos TV2, Rune Indrøy.

Akseptert av ansatte
I følge Bert Willborg var det noe klager fra de ansatte da beslutningen til MTG ble kjent. De skal likevel nå ha akseptert ledelsens beslutning. Om Tor Milde eller Christian Ingebritsen er fornøyde med blokkeringen vites ikke. Teknofil har likevel en gledelig nyhet om facebooklengselen skulle bli stor mens de er på jobb i serien "Sangstjerner".

Ved hjelp av nettstedet computerunblock.com kan de nemlig enkelt omgå alle blokkeringer. Ved å skrive inn ønsket adresse på nettsiden vil de nemlig bli sendt via en ekstern server og anonymt komme inn på den nettsiden de er blokkert ute fra. I dette tilfellet Facebook.

På denne måten kan alle TV 3 ansatte igjen benytte seg av sitt nettverk på Facebook.

MTG har ikke blokkert andre nettsider fra sitt system.

Denne saken er hentet fra forbrukerelektronikknettstedet Teknofil.

Reklame

NÅ: 60 % på kule badebukser

Kommentarer til denne saken