Gå til sidens hovedinnhold

TVNorge er skuffet over «Ari og Per»

Kanalen har ikke bestemt om Ari Behn og Per Heimly skal få fortsette.

I høst ble «Ari og Per løser verdensproblemer» tatt av skjermen. Etter skuffende seertall ville TVNorge prøve et annet sendetidspunkt.

Det har ikke vært suksess.

Programmet tirsdag kveld hadde i snitt 95.000 seere mot 68.000 i forrige uke, viser tall fra mediebyrået MEC.

- Vi skulle gjerne sett at programmet gjorde det bedre. Vi er veldig fornøyde med programmet, men tallene er dessverre litt skuffende, sier Espen Skoland, informasjonsdirektør i TVNorge, til Nettavisen.

LES OGSÅ: - Løpet er kjørt for Ari og Per

I programmet har Ari Behn og Per Heimly reist verden rundt for å løse planetens problemer. Blant annet har de prøvd å løse etnisk konflikt i Bosnia, gjengkriminalitet i Los Angeles og Statoils konflikt med urbefolkningen i Canada.

Ikke enig med seerne

- TVNorge skal ikke bare være best på humor. Vi har også et mål om å bli best på underholdning. Da må vi av og til ta noen sjanser for å nå ut til nye seergrupper. Vi er heldigvis i en posisjon der dette er mulig, sier Skoland.

«På liv og død» som går rett før «Ari og Per løser verdensproblemer» har langt bedre seertall, og bidrar sånn sett til å løfte seertallene til programmet.

- Hvordan forklarer du forskjellen i oppslutningen mellom de to programmene?

- Sånne ting er ofte vanskelig å forklare. «På liv og død» fikk mye oppmerksomhet i forkant. Det hjelper alltid en del. Hvorfor «Ari og Per løser verdensproblemer» i seg selv ikke har slått an er vanskeligere å forklare. Vi har alltid vært veldig begeistret for dette programmet, men må dessverre erkjenne at ikke alle seerne deler denne entusiasmen. Vi mener fortsatt at dette er et godt program, sier Skoland i TVNorge.

Vil ikke kommentere økonomi

- Taper dere penger på dette prosjektet?

- Vi kommenterer aldri kostnader direkte knyttet til enkeltprogrammer, men det er klart, når man tar sjanser, så er det ikke alltid man lykkes, sier han.

- Kommer dere til å satse på mer «Ari og Per»?

- Det er alltid viktig å diskutere muligheter med flinke folk, men noen konkrete planer foreligger ikke nå, forsetter Skoland i TVNorge.

Reklame

Gigantisk pute: Denne gir optimal sovestilling

Kommentarer til denne saken