Gå til sidens hovedinnhold

TVNorges nye Big Brother

Les om TVNorges nye storsatsing.

TVNorge jobber med sin største satsing siden Big Brother. I forrige uke samlet kanalen seg med sine skandiaviske søsterkanaler Kanal 5 og Kanal 4 i Moskva for å sette i gang opptakene til Peking Express.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Peking Express går ut på at ni par - tre fra hver at de skandinaviske landene - skal klare å komme seg på egenhånd fra Moskva til Bejing på kun én euro per dag. Språket er utfordrende og budsjettene til de reisende likeså. Deltagerne må også finne reisemåte og overnattingssteder selv og reise 10.000 kilometer over 12 etapper. Det eneste selskapet de får underveis er en fotograf og en reporter, men ingen hjelp.

- Dette er et så stort prosjekt at vi har valgt å samarbeide pan-skandinavisk, forteller pressesjef i TVNorge, Ingerid Medhus, til NA24 Propaganda.

Tung produksjon
Bak produksjonen står Limelight, Titan og EasyFilm som også produserte Slankekrigen for de tre landene.

- Det er et enormt maskineri som er i sving med hundre folk og to og et halvt tonn utstyr som skal fraktes gjennom Russland, Mongolia og Kina, forklarer Medhus.

SBS eier flere tv-kanaler i Europa, blant annet TVNorge, og flere av disse samarbeider - slik som i den nordiske regionen. Senest var Kanal 5 og TVNorges dramaserie Hombres, før det igjen Big Brother og så en pan-skandinavisk Slankekrig. Men dette er den største produksjonen til nå.

Lavt budsjett
- Dette er det største vi har gjort logistikkmessig. Det er en krevende og kostbar produksjon, sier Medhus som ikke kan si noe om hvor store kostnadene faktisk er.

Programmet har gått i en samarbeidsversjon i Nederland og Belgia tidligere, i tillegg til nasjonale versjoner i Tyskland og Frankrike.

Programmet kommer på TVNorge til høsten.

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant