Gå til sidens hovedinnhold

Dette trender på Twitter nå

Skamløse menn legger ut bilder av sine erobringer.

(SIDE2): Ikke bare er bildene respektløse overfor jentene som blir avbildet, de er også mest sannsynlig tatt mens jenta enten sover eller er uvitende.

«Bed of shame»
Likevel legger flere og flere menn nå ut disse bildene av jenter som de har hatt sex eller en one night stand med. Disse bildene legges ut - og tusenvis av følgere får se.

Den nye trenden, som merkes med hashtaggen #bedofshame, har fått kvinner verden over til å reagere.

Trenden startet i Storbritannia ved at realitystjernen Geary Beadle, kjent fra «Geordie Shore» la ut et bilde av seg selv sammen med en halvnaken jente i bakgrunnen med teksten. «Hvor mange folk tar en «walk of shame» nå hahaha #wakeupwiththerandom #awkwardtaxihome»

«Walk of shame» er et utrykk som brukes for å omtale en person som går hjem dagen derpå, mest sannsynlig med sveisen på skeiva og sminken på halv tolv, etter en het natt.

TV-stjernen har over 50.000 følgere. Bare sekunder etter bildet ble lagt ut svarte hundrevis av menn med å legge ut bilder av deres halvnakne erobringer sovende i bakgrunnen.

Flere av mennene smiler og holder tomlene opp på bildene. Beadle har siden blitt kalt en «helt» og en «legende» av sine Twitter-fans.

I et uttalelse fredag ber imidlertid Beadle alle om å slette bildene de har lagt ut, etter at flere kvinner har kalt det hele kvalmende og ekkelt. Noen kvinner har også slått tilbake ved å poste bilder av menn som ligger halvnakne ved siden av dem, sovende.

- Motbydelig
- Dette er sjokkerende og IKKE akseptabelt. Det er en form for misbrukt, og det er respektløst mot kvinner, skriver en Twitter-bruker, en annen skriver:

- Blir kvalm av #bedofshame trenden. Er interessert i få vite rettighetene til disse kvinnene som blir postet nakenbilder av, uten at de har gitt sin tillatelse?

- Jeg er ikke prippen, men dette er bare motbydelig. Hvordan ville du følt det om det var din søster/kusine som ble spredt utover Twitter?, skriver en kvinne.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Beklager
- Jeg beklager til alle som har følt seg støtt av oppførselen min på Twitter. Jeg beklager til fansen av Geordie Shore, mine Twitter-følgere og MTV. Jeg har skuffet meg selv. Alt jeg kan gjøre er å be om unnskyldning, og be om at alle som har lagt ut bilder eller kommentarer om å slette dem. Jeg har gjort det, sier Beadle i en uttalelse.

Selv om Beadle har tatt til fornuft, så var flere menn raskt ute med å forsvare trenden, og beskriver den som morsom.

- Så utrolig ondskapsfullt av disse mennene å spre bilder av jenter de har tilbrakt natten med på Twitter. Dette er bare nok et eksempel på hvor mange gutter som i disse dager bare ser kvinner som et objekt som kan brukes, og at de ikke har noen som helst respekt for dem som mennesker, skriver The Sun.

Gary Beadle er kjent for å være en kvinneforfører, her forklarer han hvordan man «drar en dame på fire minutter»:

HTML EMBED
Reklame

Tilbud: Nå får du 15 GB til kun 299 kroner i måneden