Gå til sidens hovedinnhold

Advarer mot Twitter

Bloggen gjør deg umoralsk, mener hjerneforskere.

(SIDE2): Amerikanske hjerneforskere ved University of Southern California mener Twitter går altfor fort, og er også skeptisk til at man kun får skrive 140 bokstaver.

Hjernen rekker nemlig ikke å reflektere når vi sender korte og kjappe beskjeder, og vi mister moralen, hevder de.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Populært
Twitter er et sosialt nettsamfunn, der brukerne kommuniserer med korte meldinger på opptil 140 tegn. Formålet med kommunikasjonen var å få vite hva vennene gjorde til enhver tid. Twitter ble lansert i 2006, og i dag skriver både politikere, kjendiser og privatpersoner korte oppdateringer om sine liv. Denne formen for blogging er også svært populært i Norge.

Men, Twitter er ifølge de amerikanske forskerne ikke bra. Risikoen med den kjappe twittringen er at hjernen ikke rekker å få tid til å reflektere eller tenke over andre menneskers følelser, noe som kan føre til at vi mister moralen. Dette gjelder spesielt unge mennesker hvor hjernen ikke er fullt utviklet, skriver svenske Aftonbladet.

- Om ting går for raskt og du ikke rekker oppfatte hvordan andre mennesker har det, kan det få konsekvenser for din moral, sier forsker Mary Helen Immordion-Yang.

Forskerne mener at de nye sosiale mediene som Facebook og Twitter går for raskt for oss, fordi hjernen trenger tid på seg for å oppfatte dypere følelser som empati.

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn

Kommentarer til denne saken