Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg sprenger flyplassen til himmels

Arrestert for å vitse på Twitter.

Et kraftig snøfall den 15. januar hindret Paul Chambers i å få reist fra den engelske flyplassen Robbin Hood i Doncaster til Irland. For å få utløp for sin frustrasjon skrev han denne vitsen:

«Cr*p! Robin Hood airport is closed». «You’ve got a week and a bit to get your sh*t together, otherwise I’m blowing the airport sky-high!!» var beskjeden han la ut på Twitter, ifølge britiske medier.

Arrestert etter tips
En uke senere ble 26-åringen arrestert av politibetjenter etter at de hadde mottatt et tips. Detektiver hadde kommet frem til at beskjeden Paul la ut på Twitter var en sikkerhetstrussel, så de arresterte han for brudd på terrorloven og avhørte han i flere timer.

- Politiet spurte om alt i livet mitt, og hvordan det gikk på jobb, og andre personlig ting. Sjefetterforskeren spurte gang på gang: Forstår du hvorfor dette skjer? og, Det er den verden vi lever i, sier Chambers, fiølge The Independent.

Politiet har konfiskert iPhonen, en datamaskin og en laptop. Han er frem til den 11. februar fri mot kausjon, da vil han få vite om han vil bli tiltalt for å ha konspirert til å lage en falsk bombetrussel.

På toppen av dette har vitsemakeren blitt suspendert fra jobben sin i påvente av en intern etterforskning, og han får aldri mer sette sine bein på flyplassen han truet med å sprenge.

- Jeg ville aldri i løpet av tusen år ha trodd at noe av dette kunne skjedd på grunn av et Twitter-innlegg, sier mannen.

Sprer seg på nett
Ikke uventet raser menneskerettighetsaktivister mot politiets oppførsel, som de beskriver som latterlige og desperate.

Men noe politiet neppe har tenkt altfor mye på er at arrestasjonen av Paul Chambers kan gi en uønsket dominoeffekt.

Allerede har flere begynt å twittre om at de blant annet vil sprenge politistasjonen til himmels, dersom Paul Chambers ikke blir sluppet fri.

Reklame

Siste sjanse: Salg på Pyton-helt, Pondus og mye annet

Kommentarer til denne saken