Two Bands and a Legend

I See You Baby

Smalltown Superjazz/VME

Hvem sin idé det var å skape møtet mellom disse to gruppene og uttrykkene vet jeg ikke, men at de har mye tilfelles har de fortalt oss gjennom flere konserter og CD-en med både coverlåter og eget materiale.

CD-en blei spilt inn i 2005 og blei et heidundrendes møte som fortalte oss at begge ”verdenene” fikk mye å bryne seg på – og ikke minst hygge seg med. ”I See You Baby” er materiale spilt inn samtidig som enten ikke fikk plass på den opprinnelige utgivelsen eller som ikke slapp gjennom nåløyet.

Vi blir servert tre låter på knapt en halv time og det hele begynner med Groove Armadas ”I See You Baby Shakin’ that Ass”, blir fulgt av Joe McPhees ”Nation Time” og det hele blir avslutta av Donald Aylers, den trompetspillende broren til Albert Ayler, gospelliknende ”Our Prayer”.

Nok en gang befinner vi oss i et helt eget grenseland der frijazz og rock møtes på et vis vi sjelden har opplevd tidligere. Det er et vanvittig trøkk i musikken – det er nesten umulig å forestille seg noe annet med The Thing bestående av Ingebrigt Håker Flaten på bass, Mats Gustafsson på tenor- og barytonsaksofon og Paal Nilssen-Love på trommer samt Cato Salsa som helder ikke holder igjen på noe slags vis.

Likevel sitter jeg igjen med en liten følelse av at dette er ”resten” som ikke fikk plass på den opprinnelige utgivelsen av forskjellige årsaker. I alle fall vil jeg anbefale ”Two Bands and a Legend” som kom ut tidligere i år – den har mer å by på enn ”I See You Baby”.