Gå til sidens hovedinnhold

Stor rumpe er sunt for helsa

Helsefordelene ved en velutrustet stuss kan være gode nyheter for mange kvinner.

(SIDE2): Den store rumpa kan være ødeleggende for stressnivået når du prøver å klemme den inn i et par trange jeans. Men store rumper kan til syvende og sist være bra for helsa.

Forskning viser nemlig at fettet i rumpa og hoftene kan beskytte mot type 2 diabetes, skriver Daily Mail.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Kan forebygge diabetes
Forskerne overvåket helsen til mus, som ble gitt transplantasjoner med underhudsfett. Underhudsfett er den typen som lagrer seg under huden på hoftene og rumpa, og danner en pæreformet kropp. Når den ble injisert dypt i mageområdet, så gikk musene ned i vekt og fettcellene krympet.

- Det som var mest overraskende var at det ikke hadde noe å si hvor fettet var, men hvilken type fett var den viktigste variabelen. Enda mer overraskende var det at underhudsfettet fremstilte en god effekt, sier forsker Dr. Ronald Kahn til Daily Mail.

Dr. Kahn mener dette er et viktig resultat, for ikke bare sier den at ikke alt fett er dårlig, men den peker også på spesielle områder innenfor fett hvor det trengs mer forskning.

Vil lage medikament
Forskere har visst en god stund at magefettet, som gir en eplefasong, kan føre til økt risiko for å utvikle type 2 diabetes og hjertesykdommer. De har også vært klar over at de med pæreformet kropp er mindre utsatt for disse sykdommene.

Nå viser det seg at fettet som gir en pæreformet kropp kan beskytte dem aktivt mot sykdommen, muligens ved å utløse visse hormoner.

Harvard-forskerne prøver nå å finne ut hvilke hormoner det dreier seg om.

- Hvis vi kan fange inn disse substansene, så har vi kanskje en mulighet til å omforme de til medikamenter eller bruke de som veiledning til å utvikle medikamenter, sier Dr. Kahn.

Ifølge Folkehelseinstituttet er diabetes i sterk økning over hele verden. Det er om lag 171 millioner mennesker i verden som har sykdommen. Innen 2030 kan antallet være det dobbelte, altså 366 millioner. Fire av fem personer med diabetes har type 2 diabetes.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Reklame

United-legenden håper Solskjær henter Haaland til Old Trafford

Kommentarer til denne saken