Gå til sidens hovedinnhold

U2 i tre dimensjoner

Stadionrock og 3D-teknikk forenes når U2 lager «kinokonsert».

(SIDE2) Lei høye billettpriser og trengsel på konsert? Hva med å sitte i en rolig kinosal se U2 i 3D?

Nyskapende
U2 har tatt i bruk nyskapende teknologi når de nå er klare med sin nye konsertfilm «U2 3D», som er tatt opp i Sør-Afrika under «Vertigo»-turneen.

100 timer med materiale er tatt opp med en rekke 3D-kameraer og skal være den største produksjonen av denne typen noensinne ifølge hjemmesiden.

Som en livekonsert
Førpremieren på konsertfilmen ble holdt på Sundance festivalen 19. januar og skal man tro Bono selv så er opplevelsen langt på vei som en livekonsert, bare med større valgfrihet.

– Du har ikke bare det beste setet, men kan velge om du vil være plassert for eksempel bak, foran eller på scenen. Du kan ikke komme nærmere enn dette. Liker du ikke U2, så kan jeg ikke forestille meg en verre opplevelse, sier Bono til The Associated Press.

Høye billettpriser
En av grunnen til at U2 har valgt å lage en konsertfilm på denne måten, er de høye billettprisene på deres konserter. Konsertene blir raskt utsolgt, og etterfølgende svartebørshaier som selger billetter kan gjøre showet til en dyr opplevelse.

- «U2 3D» er en rimelig måte å gi fans og andre den samme opplevelsen som på konsert. U2-billetter er ganske dyre, og forhåpentligvis vil dette være en rimeligere billett for dem som går på skole eller studerer og som ikke har råd, sier Bono.

Filmen vil først og fremst bli vist på kinoer med 3D-teknisk utstyr, blant annet på IMAX-kinoer rundt om i verden. Det er uklart når filmen får norgespremiere.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Kommentarer til denne saken