Gå til sidens hovedinnhold

NHO i villrede over Uber og Airbnb

NHO-sjef Kristin Skogen Lund sier at «alle» lurer på hvordan man skal forholde seg til de nye selskapene.

Administrerende direktør Kristin Skogen Lund (49) i NHO sier til Dagens Næringsliv at både politikere og lobbyister nå klør seg i hodet over hvordan man skal forholde seg til de nye selskapene som vokser fram i kjølvannet av internett en delingsøkonomi.

Uber (drosjetjeneste) og Airbnb (leie av rom) er to av de store selskapene som baserer seg på at privatpersoner tilbyr tjenestene som profesjonelle aktører tradisjonelt sett har tilbudt.

LO-leder Gerd Kristiansen har tidligere gått ut i DN og advarte mot at delingsøkonomien kan true velferdssamfunnet om ikke disse selskapene blir regulert.

– Bekymringen hennes er veldig forståelig. Samtidig er hun veldig tydelig på at vi ikke kan stikke hodet i sanden og at vi må ta inn over oss en annen virkelighet, sier Skogen Lund.

Lund sier at uenighetene om hvordan disse selskapene skal håndteres, ikke følger de vanlige skillelinjene i politikken. Selv innad i NHO er man uenige.

DN intervjuer direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv og administrerende direktør Håkon Haugli i NHOs teknologiorganisasjon Abelia, som er uenige om hvordan man skal håndtere Airbnb.

Skogen Lund sier at også innad i EU er man usikre på hvilken vei man skal gå, og at det er klokt å vente å se hva EU vil gjøre.

– Jeg mener det i alle fall vil være klokt å skjele til hva de gjør. For det vil påvirke oss, åkkesom. Jeg tror ikke EU sitter på en eksakt fasit. Alle famler akkurat nå, sier hun.

Kommentarer til denne saken