(iOslo.no) Dette var synet som møtte iOslo.nos reporter da han kjørte nedover Strømsveien på Etterstad fredag ettermiddag. Bildet er tatt i Vålerenggata rett før klokken 15.00.

Uforsvarlig
- Jeg tenker at det er noe galt med foreldrenes dømmekraft når de foretar en transport på denne måten her, sier politioverbetjent Jan Kristiansen i Trafikkorpset i Oslo politidistrikt til iOslo.no.

Barnet satt tydelig og holdt i et av sofaens bein. Sofaen stakk et lite stykke ut av bilen.

Har du mms-foto av farlige, rare eller morsomme trafikkepisoder? Tips oss på mms til 1984 - kodeord io, eller mail til tips@ioslo.no !

Kristiansen forteller at han har vært borti verre tilfeller, hvor barnet har sittet oppå lasten som skulle sikres. Dette tilfellet er imidlertid alvorlig nok.

- Når det vi må anta er foreldrene er i stand til å sikre lasten med barnet sitt, er terskelen for å sette barnet i en farlig situasjon mye lavere, sier han.

Kristiansen understreker at dette er langt fra forsvarlig, verken kjøring, eller transport av person.

Burde vært bundet
Politiet kommer over slike tilfeller fra tid til annen, og det er gjerne patruljene som selv kommer over dem.

- Vi vet ikke hvor ofte slike ting forekommer, men vi vet at det gjør det, sier Kristiansen.

Han forteller at i dette tilfellet kunne sofaen blitt fraktet i bilen, men at den sannsynligvis burde vært merket. I tillegg burde den vært sikret - fortrinnsvis med noe annet enn et barn.

- Du bruker bare ikke barna dine til å sikre en ting. Hvis den er dårlig forankret i bilen, skal tingen bindes fast, sier han.

Dårlig signal
Straffen for slike overtredelser er som regel bøter, og man vil bli anmeldt for overtredelse av Veitrafikklovens § 3 - uforsvarlig sikring av gods.

Kristiansen er tydelig på at dette er et svært dårlig signal å sende til sine barn.

- Om noen år kjører kanskje barnet selv, og foreldrene forventer at de skal oppføre seg pent i trafikken. Da er dette en dårlig ballast å gi barnet i oppveksten, avslutter han.

Les flere nyheter fra iOslo.no.