FERNER JACOBSEN (Side2): I Ferner Jacobsens andre etasje er det trangt om plassen. Mange har nemlig tatt turen til butikken for å bli en de første til å se de nye Ugg-skoene.

Skoene, som både er elsket og hatet, har virkelig fått fotfeste de siste årene. Fordelen er at man nå kan få skoene i en mengde varianter.

Se bilder av høst- og vinterkolleksjonen nederst i saken!

- Ingen hype
Det har ikke alltid vært slik.

Mange trodde Uggsene var en forbigående trend, som man snart vil legge på hylla for godt. Men det australske skomerket fortsetter å fornye seg, og både kjendiser og den vanlige mannen i gata ser ut til å omfavne de store, varme skoene som er utviklet både til inne- og utebruk.

- Man hadde jo den hypen, som med Miss Sixty for eksempel, men detter er jo noe som er kommet for å bli. Jeg synes de er kjempefine, og jeg elsker Uggs. Jeg går i dem hele tiden, sier mote- og trendredaktør i Cosmopolitan, Elisa Røtterud, entusiastisk til Side2.

(artikkelen fortsetter under bildet)

- Taper identitet
At disse skoene er praktiske i vårt kalde klima, er det liten tvil om. Det ironiske er at disse saueskinnsskoene er fra Australia ble utviklet til surfere og profesjonelle svømmere på 1960-tallet slik at de kunne holde varmen når de oppholdt seg på land. Nå selges skoene over hele verden, og en mengde kopier er tilgjengelige.

Det spesielle er at disse kopiene ofte er produsert av eksklusive designmerker. Blant annet har Jimmy Choo og Tamara Mellon utviklet en egen skokolleksjon basert på de populære Ugg-skoene, og det var designerens egen forkjærlighet for de originale Uggsen som skal ha vært årsaken til at hun ville lage noe tilsvarende.

- Lager andre kopier, så taper de brand-identiteten sin, så det er jo bare tullete. Man skal jo gå for de originale - alltid, mener Røtterud.

- Ikke gå i de for mye
Men til tross for den enorme populariteten, har Uggsene fått mye kritikk på grunn av det store og klumpete utseendet. Røtterud derimot er ikke enig i kritikken.

- Jeg synes ikke de er stygge, men man skal passe på å ikke gå for mye med dem. Det er ikke bra for ryggen. Det er en kosesko, som er lagd for surferne, forklarer Røtterud, og understreker at dette spesielt er tilfelle for barn.

Moteredaktøren har mange favoritter blant Uggs-utvalget, og har klare meninger om hva som er bra og ikke bra.

- Jeg liker bikerbootsen veldig godt. Strikkevarianten er jeg ikke så veldig glad i, den er sørpete, og kun til innebruk. Men de klassiske «Uggen» elsker jeg, sier Røtterud.

SE HØST- OG VINTERKOLLEKSJONEN TIL UGG HER:

3715