Gå til sidens hovedinnhold

Ugly Betty vant Emmy

America Ferrera ble nok en gang belønnet for sin innsats i TV-serien «Ugly Betty». Se hvem som vant de gjeve Emmy-prisene.

(SIDE2): Ferrara fikk prisen for beste kvinnelige hovedrolle i en komiserie. Hun fikk tidligere i år en Emmy og har enorm suksess med serien.

Stjernene på fest før prisutdelingen: Se bildene

Komiseriene
- Dette er en så fantastisk, utrolig ting. Belønningen er å stå opp i morgen, og kunne gå på jobb, sa hun da hun mottok prisen.

Se Ferrera motta prisen nederst i artikkelen

Prisen for beste mannlige hovedrolle i en komiserie gikk til Ricky Gervais som spiller Andy Millman i serien «Extras». Prisene for beste biroller i en komiserie gikk til Jaime Pressly som mange kjenner fra «My Name is Earl», og til Jeremy Piven i «Entourage».

Prisen for årets beste komiserie gikk til «30 Rock»

Gangsterhumor
Sopranos har noe lengre fartstid og vant ikke uventet prisen for beste dramaserie.

- I korte trekk handler denne serien om en gangster. Og gangstere er der ute og sender ungene sine på college og på skolen og de sørger for mat på bordet. Og helvete heller, det er bare å innse at om denne nasjonen var styrt av gangstere ..., sa Sopranos-skaperen David Chase. Mens han høstet latter

- Kanskje den er det, avsluttet David Chase.

Skuespillerne som ble hyllet for beste hovedroller i en dramaserie var rutinerte og hadde vært med på sirkuset tidligere.

James Spader vant prisen for beste mannlige dramaskuespiller for tredje gang. Han fikk prisen for sin rolle som Alan Shore i «Boston Legal».

Prisen for beste kvinnelige dramaskuespiller gikk til Sally Field i serien «Brothers and Sisters». Hun har vært nominert til Emmy syv ganger tidligere, og dette var hennes tredje pris.

«Grey's Anatomy» er blant de mest sette seriene her hjemme, og prisen for beste birolle i en dramaserie gikk til Katherine Heigl som spiller Dr. Isobel «Izzie» Stevens i nevnte serie. Mange har kanskje også sett henne nylig i filmen «Knocked Up».

En annen populær serie i Norge er Lost, og prisen for beste mannlige birolle i en dramaserie gikk til Terry O'Quinn. Han spiller den mystiske John Locke i serien som har gått som er farsott verden over.

Hyllet for interaktiv TV
Al Gore fikk Oscar tidligere i år for filmen « En ubehagelig sannhet». Under Emmy ble han hyllet for sin TV-kanal Current TV. Her kan seerne selv sende inn side videoer, og denne interaktiviteten ble belønnet da TV-bransjen hyllet seg selv.

- Vi prøver å åpne opp TV-mediet slik at seerne kan hjelpe til å lage TV og delta i demokratiets konversasjon, og forbedre det amerikanske demokratiet ved å snakke å valgene vi må ta, sa Gore i sin takketale.

Emmy Awards gikk av stabelen i Los Angeles. Dette er den definitivt mest prestisjetunge tv-prisen i verden, og den ble i år arrangert for 59. gang.

190225

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis