(SIDE2:) Formen til Varg Veum-filmene har vært stigende fra den første «Bitre blomster» som var tydelig skjemmet av tidsnød via de to slupne filmene på DVD og til Morten Tyldums «Falne engler». Og endelig sitter det.

Ukas innertier

Trond Espen Seim har med den fjerde filmen finjustert Varg Veum ytterligere og får endelig mulighet til å spille ut flere fasetter av bergensdetektiven, blant annet hans feige forhold til sitt kjærlighetsliv. Men det tukler like mye med hans hode at diverse kvinner og jenter i bergensområdet blir funnet hengt - i ført engleaktige hvite kjoler. Absolutt beste og mest spennende Veum til nå.

Les anmeldelsen:Varg Veum på engleskole

SE VIDEO AV FALNE ENGLER

219150

Ukas skuffelse

Cecilia Aherns bok «P.S. I Love You» ble en millionselger, men viser seg vanskelig overført til film. Filmskaperne finner ikke balansen mellom sorg og romantiskk og ender opp med en mystisk romantisk tragedie som verken tjener Hilary Swank eller publikum.

Les anmeldelsen:Ufokusert romantisk tragedie

SE VIDEO AV PS I LOVE YOU

226494

Ukas kulturelle forståelse

Med en tittel som «Blodhevn» venter man seg litt av hvert, men denne franske filmen handler like mye om nysgjerrighet rundt begrepet. En liten fransk gruppe skal til Georgia for å bivåne et slott de har arvet, men på bussturen møter de en gammel kar som vil la seg ofre for å få slutt på en familiestrid.

Les anmeldelsen:Grusomme tradisjoner

Ukas usminkede sannhet

Susanne Bier har tatt sin hyperrealistiske og nakne hverdagsstil til Hollywood og Halle Berry og Benicio del Toro. Slikt blir det stort, menneskelig og godt gjenkjennelig drama av i «Things We Lost in the Fire».

Les anmeldelsen: Råsterk Halle Berry

SE VIDEO AV THINGS WE LOST IN THE FIRE

225316


LES FLERE FILMANMELDELSER HER

LES MER FILMNYHETER HER