Feirer «vanlige folk» Valentines?

I følge FadiToOn og ukens tegning, er regjeringen i hvert fall opptatte av kjærlighetens dag den 14. februar.

Om du gikk glipp av noen av ukens snakkisser får du en ny mulighet til å lese de fem mest leste sakene i Norsk debatt i uken som var.

5). De med høy formue er ikke vanlige nok for Audun, Jonas, Bjørnar og Trygve

«Kommer vanlige folk godt ut av at de rike flytter formuen sin ut av landet?», spør debattant Børre Jacobsen i ukens femte mest leste mening.

Han referer naturligvis til den pågående debatten om Bjørn Dæhlies valg om å flytte til Sveits og kritiserer Støre-regjeringen for å ikke ha kraft nok til å stå imot innflytelsen fra partiene ytterst til venstre.

4). Kvalmt av Kristjánsson

Denne uken har det rast rundt stortingsrepresentantenes lønns- og særordninger. Flere har ytret sitt syn på saken, blant annet Mímir Kristjánsson (Rødt), som skrev i Nettavisen at «det var pinlig å se stortingsrepresentanter ta til tårene når de snakker om sin egen lønn».

Jenny Klinge (Sp) på sin side, mente Kristjánsson misforstår representantene med vilje, og at Rødt pisker opp politikerforakt og bidrar til mindre tillit til systemet.

3). I skirikets tjeneste faller Røste Norge i ryggen

Debatten om norske mediers kritiske journalistikk rundt Russland sin betente dopingfortid toppet seg da skipresidenten, Erik Røste, beklaget norske mediers skriverier denne uken.

«Det minner veldig om et forsøk på idrettspolitisk selvmord», skriver MortenP, som mener NSF ikke kan være bekjent av en leder som gjør alt han kan for å tekke Russland i en boikott av norske medier.

2). Glippen som avslører at ansettelsen av Jens Stoltenberg var en skinnprosess

Vi er fremdeles ikke ferdige med å diskutere ansettelsesprosessen til den nye sentralbanksjefen. Sjefredaktør Gunnar Stavrum skriver om hvordan den best kvalifiserte søkeren, Jacob Bjorheim, ikke engang ble intervjuet til stillingen.

Hodejegerfirmaet BackerSkeie, som fikk 400.000 kroner for jobben, brukte en både lettvint og uvanlig prosess i forhold til hva utenlandske headhuntere gjør når de skal finne toppledere.

1). Hvor kleint er det ikke om bestefar streifet forbi din OnlyFans-konto?

På toppen troner en mening om den omdiskuterte plattformen OnlyFans, hvor man kan selge bilder og videoer - som oftest av seksuell karakter - mot betaling. Tjenesten har møtt massiv kritikk og har blant annet blitt nominert til verstingprisen Gullbarbie.

Men hvem sitter egentlig å betaler for disse bildene? spør Halvor Velta Kostøl, som tegner et ganske ubehagelig scenario i ukens mest leste mening.

Har du et innlegg du ønsker publisert i Nettavisen? Send innlegget til [email protected] eller send inn et debattinnlegg her. Vi tar kontakt så snart vi har vurdert innlegget.