Gå til sidens hovedinnhold

Blander feminint og maskulint

Den norske designeren har allerede vist klærne sine i USA. Vet du hvem hun er?

(SIDE2): Hver uke presenterer vi i Side2 ukens designerspire. Kanskje blir en av disse den neste store?

Er du neste ukes designerspire? Tips oss her

Motedesigner Magnhild Sundland (22) fra Trondheim designer klær som balanserer mellom det feminine og det maskuline, ofte med en detalj som skiller seg ut.

- Jeg elsker utrykk som er «simplicity», og som har en edgy detalj, sier Sundland til Side2.

Se designerens nettside her.

En stor drøm
Magnhild har en bachelor i Fine Arts and Fashion Design fra Miami International Univsersity. Før det gikk hun ett år på kunstlinjen på Gerhard Schøning, og to år på Design og tekstil-linjen på Brundalen VGS.

- Jeg har alltid vært interessert i mote, og jeg lærte å sy i en alder av 8 år. Det var da jeg bestemte meg for å bli motedesigner, og jeg har aldri hatt lyst til å gjøre noe annet heller, sier hun.

Og nå lever hun ut drømmen. Gjennom bloggen, utstillinger og sin egen nettside selger den unge designeren klærne sine.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

- Min personlige stil er ofte lik min designs estetikk, men litt enklere kanskje. Jeg liker store smykker og vintage accessories. Jeg elsker å ha en garderobe som ingen andre har. Ellers er selve stilen ganske avslappet, men du ser meg aldri i en one-piece.

Viktig å være oppdatert
- Jeg synes det er viktig å være oppdatert på trender, når man arbeider som designer. Mange designer «det de vil selv», men det er jo alltid kunden som har rett, og de må alltid settes i første rekke. Hvor langt kommer man om man kun designer det man selv liker, og ingen kjøper noe som helst?

Denne høsten er hennes favorittrender den retro 70-talls looken. I tillegg elsker hun draperte skinnjakker.

22-åringen forteller at målgruppen hennes er kvinner mellom 18-45. Gjerne karrierekvinner med et sosialt liv. Hun er ofte på farten, og vil gjerne møte venner etter jobb. Derfor designer Sundland klær som man kan bruke både på jobb og i dagliglivet.

- Jeg vil arbeide med å kunne transformere det typiske arbeidsantrekket til en stil som er både akseptabel og trendy. Man må jo ikke se ut som en bibliotekar fordi man er på jobb?

Vet du om en talentfull designerspire? Tips her

Oppmerksomhet i utlandet
Hennes drømmescenario er å møte store designere som Giorgio Armani, Valentino, Karl Lagerfeld, Diane Von Furstenberg og Donatella Versace.

- Jeg har allerede fått vist frem klærne mine under Miami Fashion Week i både 2010 og 2011, men det ville vært kjempegøy å vise under København Fashion Week eller New York Fashion Week, sier Magnhild til Side2.

Hun har også fått klærne sine utstilt på Galleri Ramfjord i Oslo.

Hvilken kjendis ville du kledd opp om du fikk mulighet?

- Uff, det er et vanskelig spørsmål! Det må bli enten Cynthia Nixon, Ellen Pompeo, Heidi Klum eller kanskje Scarlett Johanson? Jeg klarer ikke å velge bare en!

Hjelper andre
Sundland blogger for å inspirere andre.

- Jeg begynte å blogge for å holde venner og familie oppdatert mens jeg bodde i USA. Men jeg valgte å fortsette fordi jeg merket at folk jeg ikke kjente leste bloggen også. Jeg tror folk begynner å bli litt lei disse rosa-bloggerne og «outfits» bloggerne. Hos meg får man se hvordan man lager et plagg fra start til slutt, og om hvordan det er å gå på designerskole i utlandet, sier hun.

- Jeg får ofte mail fra yngre jenter som vil gjøre det samme. De får alltid svar og råd.

4638

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg