(SIDE2:) Grøsseren «The Conjuring» er en av ukens premierefilmer. Vi har plukket ut en av tidenes aller beste spøkelsesfilmer som Ukens klassiker: «Den sjette sansen».

Les alle artiklene i serien Ukens klassiker.

OBS: Spoilere forekommer i artikkelen.

HTML EMBED

- Liam Aiken takket nei til rollen som Cole Sear. Grunnen var at filmen involverte så mye død at moren mente det ble for drøyt for en åtteåring. To år senere ble han tilbudt rollen som Harry Potter. Men dagen etter at han fikk rollen, oppdaget produsentene at han ikke var britisk. J.K. Rowling krevde at alle de store rollene skulle spilles av britiske skuespillere. Tilbudet ble derfor trukket. Disse rollene regnes som de to beste barnerollene i denne perioden.

- Haley Joel Osment, som spilte Cole, ble også vurdert for Harry Potter.

- Michael Ceras første audition var for rollen som Cole.

- Vincent Grey - mannen som dreper Bruce Willis’ karakter - spilles av Donnie Wahlberg. Han er broren til Mark Wahlberg, men er best kjent som tidligere medlem av boybandet New Kids on the Block.

- Wahlberg gikk ned 20 kilo for rollen. Regissør M. Night Shyamalan var ikke forberedt på at han skulle gå ned så mye, og kjente ham nesten ikke igjen da han dukket opp på innspillingen.

- Mischa Barton har rollen som spøkelset Kyra Collins.

- Trevor Morgan, som spilte den populære Tommy Tammisimo, er fremdeles skuespiller.

- Rollen Malcolm Crowe ble skrevet med tanke på Bruce Willis.

- Toni Collette var i New York for å gå på audition til filmen «Bringing Out the Dead» da hun ble invitert på audition til «Den sjette sansen». Hun gikk på den siden hun uansett var i byen. Med filmen fikk hun sin hittil eneste Oscar-nominasjon. Hun fikk ikke rollen i «Bringing Out the Dead».

- Shyamalan ble inspirert til å skrive manuset etter å ha sett en episode av ungdomsserien «Are You Afraid of the Dark» fra 1994. Episoden het «The Tale of the Deam Girl», og handler om en tenåringsgutt som ikke vet at han er død.

HTML EMBED

- Willis er venstrehendt, men måtte lære seg å skrive med høyrehånda i denne filmen .Grunnen var at publikum ikke skulle legge merke til at gifteringen var borte.

- Da Cole sier: «I see dead people», vises et nærbilde av Malcolm. Produsent Frank Marshall trodde dette ville gjøre det åpenbart for publikum at Malcolm var død.

- Alle klærne vi ser Malcolm bruke i løpet av filmen, er ulike variasjoner av klærne han hadde på seg da han døde.

Kilder: IMDb, NotStarring.com, Neatorama.com, NYMag.com