(SIDE2:) Denne uken er Nicole Kidman premiereklar med «Stoker». Lenge var Kidman best kjent som kona til Tom Cruise. Med «Moulin Rouge!» i 2001 beviste hun en gang for alle at hun var en god skuespiller, også uten Cruise på laget - og filmen sørget for at hun fikk sin første Oscar-nominasjon.

Filmen er regissert av Baz Luhrmann, som for tiden er aktuell med «The Great Gatsby». «Moulin Rouge!» er Ukens klassiker.

Les flere Ukens klassikere:
Du gjetter aldri hvem han spilte
Mistet rollen da hun var utro
Nei, dette er ikke Bruce Willis

HTML EMBED

- Det var mange som kjempet om hovedrollene i filmen. Aktuelle for rollen som Christian var blant annet Heath Ledger, Hugh Jackman, Ronan Keating og Jake Gyllenhaal. Sistnevnte fikk den ikke fordi han så for ung ut. Rollen gikk i stedet til Ewan McGregor. Blant dem som ble vurdert som Satine, var Sophie Ellis-Bextor, Kate Winslet og Courtney Love. Love ville så gjerne ha den at hun la Nicole Kidman, som fikk rollen, for hat etterpå. Andrevalget til rollen var Reneé Zellweger.

- Rowan Atkinson og Alan Cumming ble vurdert for rollen Toulouse-Lautrec, som gikk til John Leguizamo.

- Henri de Toulouse-Lautrec var i virkeligheten en fransk kunstner som levde fra 1864 til 1901, det meste av livet i Montmartre (hvor Moulin Rouge ligger). Han regnes blant de mest kjente malerne fra postimpresjonismen, sammen med Cézanne, Van Gogh og Gauguin. Blant hans mest kjente verker, finner vi en rekke postere fra Montmartre.

- I filmen «Moulin Rouge» fra 1952, som handler om Toulouse-Lautrec, ble han spilt av José Ferrer. Filmen «Lautrec» fra 1998 handler også om Toulouse-Lautrec, og her spilles han av Régis Royer. Kunstneren har også blitt portrettert i en rekke andre filmer.

- Filmteamet jobbet mye for å få Leguizamo til å se liten ut, men flere steder i filmen kan du se beina hans, hvis du ser nøye etter. Se for eksempel her.

- Dette var ikke filmens eneste feil. Arret til The Dukes livvakt bytter stadig kinn. Se bilde. I scenen hvor Christian synger «The hills are alive», forandres hårsveisen til tangosangeren flere ganger.

- I 2008 ble det satt opp en sceneversjon av filmen, kalt «La Belle Bizarre Du Moulin Rouge». Se klipp fra forestillingen:

HTML EMBED

- Kjedet Nicole Kidman bruker, er laget av ekte diamanter og platina, og er verdt omtrent én million dollar. Det er det dyreste smykket som noen sinne er laget spesielt for en film.

- Alt i filmen er spilt inn i et studio i Australia - ingenting i Paris.

- Låta «Come What May» ble egentlig skrevet for «Romeo + Juliet», men ble ikke brukt i denne. Dette er grunnen til at sangen ikke kunne bli Oscar-nominert.

HTML EMBED

- Egentlig skulle den grønne feen være en mørkere karakter spilt av Ozzy Osbourne. I stedet fikk Kylie Minogue rollen. Men det er Osbourne du hører når feen får mørkere stemme og blir «ond».

- Luhrmann brukte to år på å sikre seg rettighetene til alle sangene. Men han fikk ikke alle rettighetene han ønsket seg. Cat Stevens sa nei til at de kunne bruke «Father and Son», fordi det var for mye fokus på sex i filmen. Scenen med «Father and Son» skulle blitt brukt i begynnelsen, og Christians far og hans ansatte skulle sunget den til ham.

HTML EMBED

- Det var meningen at The Duke skulle synge «My Way», men dette ble droppet.

- I «Like a Virgin»-scenen ble gulvet dekket med Coca Cola, så ikke danserne skulle gli. Jim Broadbent blir for øvrig dubbet av en operasanger i denne sangen.

- Her kan du bli med bak kameraet under innspillingen:

HTML EMBED

Kilder: IMDb, NotStarring.com, Wikipedia, MovieMistakes.com