(SIDE2:) Denne gangen var det lett å plukke ut Ukens klassiker - selv om klassikeren ikke er så veldig gammel. En av ukens premierer er «Now You See Me» - en film om magi, tydelig inspirert av Christopher Nolans «The Prestige». Og hovedpersonen i nettopp «The Prestige» er Hugh Jackman - hovedpersonen i ukens andre storfilm «The Wolverine».

HTML EMBED

- Hovedpersonene i filmen heter heter Alfred Borden og Robert Angier. Deres initialer danner ABRA - som kan bli til abrakadabra.

- Bordens datter spilles av et av Nolans barn.

- Filmen er basert på en roman av Christopher Priest.

- I romanen fortelles historien via dagboknotater fra hovedpersonene. Dagbøkene blir lest av Rupert Angier og Alfred Bordens barnebarn, og i romanen fortelles det også mer om nåtiden. Dette er ikke med i filmen.

- Priest har også skrevet manus til en film som har premiere senere i år, «The Stooge». Denne handler om en magikers assistent.

- Sam Mendes var interessert i å filmatisere «The Prestige», men Priest ville kun la Nolan regissere.

- Her er noen feil i filmen:

HTML EMBED

- I filmen får vi se «Chinaman». Karakteren er basert på den virkelige magikeren William Ellsworth Robinson. Dette var en hvit, amerikansk mann som laget et kinesisk alterego, Chung Ling Soo. Dette gjorde han fordi publikum syntes det var eksotisk med en tryllekunstner fra Kina. For å gjøre karakteren troverdig, begynte han å leve som Chung. Han sa ikke et eneste engelsk ord på 19 år - før han ble skutt på scenen under et triks som gikk feil. «My God, I`ve been shot», sa han og døde.

- David Bowies karakter Nikola Tesla var en virkelig person. Han var en serbisk-amerikansk oppfinner og elektrotekniker som levde fra 1856 til 1943. Han begynte karrieren med å jobbe for Thomas Edison, men startet senere et eget laboratorium. I 1943 fikk han offisielt æren som oppfinneren av radioen. Han var en berømt person rundt århundreskiftet, kjent for sin eksentriske personlighet. Han hadde langt flere ideer enn han fikk prøvd ut, men slet med dårlig økonomi. Hovedlufthavnen i Serbia er oppkalt etter Tesla.

- I en scene hvor Teslas maskin blir utstilt i Royal Albert Hall, protesterer en publikummer fordi strømmen er ustabil. Senere dukker samme mann opp som en av Thomas Edisons tilhengere. Med dette viser Nolan at Edison og Tesla - som magikerne - hadde spioner blant publikum.

- Store deler av filmen er spilt inn på ekte locations i Los Angeles. Fire teatre ble brukt for å illustrere scenene: Los Angeles Theatre, Tower Theatre, Palace og Belasco.

- Scenen hvor Robert først viser fram «Transported Man»-trikset, ble spilt inn i Los Angeles Theatre. Dette er et populært teater for filminnspilling. Du kan se scenen som Carnegie Hall i «Man on the Moon» og i «The Artist». Lobbyen i teatret har blitt brukt i blant annet «Chaplin», «Charlie’s Angels», «Batman Forever», «Armageddon» og «End of Days».

Kilder: IMDb, Moviemistakes.com, YouTube, SNL.no, Movie-Locations.com