Gå til sidens hovedinnhold

Perfekt til pasta og pizza

Italiensk på tallerkenen, og italiensk i glasset.

(SIDE2): Piemonte er et av Italias beste vindistrikter, dermed også blant verdens beste. Her lages de monumentale vinene Barolo og Barbaresco, begge på nebbiolo-druen. Men det finnes også lettere rødviner fra Piemonte, laget på dolcetto og barbera, og det er en vin av sistnevnte drue som er vår anbefaling.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Produsenten heter Giacomo Borgogno, en tradisjonell vinmaker, som lager viner i klassisk stil. Årgangen er 2006, som var meget god for Piemonte.

Borgogno Barbera d'Alba 2006, vnr 46636, kr 130, 83 poeng.

Mørk rød på farve med liten blåaktig kant. Duft av kirsebær, solbær og vanilje. Saftige tanniner, god fylde og høy syre. Preg av rik, syrlig frukt.

Denne vinen er kanskje i strammeste og syrligste laget til å drikkes på egenhånd som kosevin, men den er desto bedre til mat. Den er glimrende til pizza og pasta, men går også godt til lyst kjøtt, som kylling og kalv. Liker du rødvin til fisk, er denne vinen midt i blinken.

Her er oppskrifter på noen retter som passer til vinen:
Bakt pasta
Grillede kyllingspidd med rødløk og mynte
Torsk med saus av tomat, chili og poteter

Flere tips i serien «Ukens beste vinkjøp» finner du her:
Østerriksk hvitvin med krydderpreg
Tørr tysk riesling til sjømat
Rimelig rød spanjol
Rødvin fra portvinsdistriktet
Tøff rød portugiser

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Reklame

Rekordlav pris på Garmin-favoritt