Gå til sidens hovedinnhold

Perfekt vin til grilling

Prøv denne fyldige, sødmefulle rødvinen til grillet kjøtt med sterke sauser – eller nyt den uten mat.

(SIDE2): Årgang 2007 i Rhône-dalen i Syd-Frankrike skal ifølge rapportene være meget god, kanskje på høyde med den flotte 2005, mens noen mener den ligner mer på den meget varme 2003. Ukens anbefaling er den første vinen vi smaker fra 2007 i Rhône, og selv om det selvsagt er et altfor spinkelt grunnlag til å bedømme en årgang, er vi tilbøyelige til å mene at 2007 heller mest mot 2003 i stil.

Vi er i det sydlige Rhône, og vinen er en Côtes du Rhône fra produsenten Vignerons d’Estezargues. Druemiksen er 60 % grenache og 40 % syrah.

Domaine de Pierredon 2007, vnr 34356, kr 120, 84 poeng.

Meget tett og dyp rødfiolett. Moden og sødmefull duft av skogsbær med innslag av urter og et hint av anis. Rik og fyldig i munnen med mengder av moden og søtlig frukt. Syrenivået er i laveste laget til å balansere alt dette, men det er deilig likevel. Ikke verst lang ettersmak med fine og bløte tanniner.

Denne vinen er god å drikke nå, men kan også lagres 2–3 år. Den går godt til de fleste kjøttretter, men har ikke nok syre eller tanniner til å takle de aller feteste, som f.eks. entrecôte med pommes frites og bearnaise. Da går den bedre til grilling, hvor man gjerne har både sterke og søtlige marinader og sauser, som balanseres fint av denne vinens fruktsødme. Selv om det ikke akkurat er sesong for det nå, er dette faktisk også en god viltvin. Og for de som ikke orker å lage mat, men bare har lyst å kose seg, er denne vinen også glimrende på egenhånd.

Her er oppskrifter på noen retter som passer til vinen:

Barbecued spareribs
Steak au poivre med hvitløkmos
Bourbon Street New York Steak

Flere tips i serien «Ukens beste vinkjøp» finner du her:

Vin til å ha både oppi og ved siden av desserten
Italiensk barsking til kraftig mat
Sprudlende italiener
Portvin til ost, kaker og desserter
Frisk rød italiener til pizza og pasta

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping