Gå til sidens hovedinnhold

Ukjent kvinne løp ut med bobledress til det forfrosne barnet

- Hun er det mennesket vi alle ønsker å være, sier Unni Wilhelmsen.

(Nordlys) Tromsøkvinnen Unni Wilhelmsen var på bytur lørdag formiddag. Da hun var innom butikken Lindex på Veita-senteret ble hun stående foran en kvinne som stresset veldig i kassa. Wilhelmsen skjønte at noe spesielt var på gang, og lot kvinnen gå foran seg i køa.

– Hun sto bak meg og stresset for å få betale en bobledress, samt et par gode polvotter. Jeg merket at hun ville komme seg ut av butikken raskt, så jeg lot henne gå foran meg, sier Wilhelmsen.

Rev av lappene

Når Nordlys tok kontakt lørdag ettermiddag, var Wilhelmsen fortsatt svært rørt av historien, og må ta flere pauser i intervjuet for å holde tårene tilbake.

– Hun ba kassadama klippe av lappene raskt, og separere vottene med en gang, og så ropte hun bare at hun skulle komme fort tilbake å betale for klærne, sier Wilhelmsen.

Ukjent helt

Pengeboka og flere handleposer ble stående igjen, og den ukjente kvinnen rakk å fortelle at et lite barn satt ute på gata og var stivfrossen. Barnet var sammen med sin mor, og WIlhelmsen antar at det er snakk om hjemløse som satt i Storgata.

– Jeg fulgte ikke etter, men det lille jeg vet om historien gjør at jeg tar til tårene når jeg tenker på det.

Den ukjente kvinnen gjorde det mange tenker at man burde gjøre, men likevel ikke gjør, ifølge Wilhelmsen

– Hun er det mennesket vi alle ønsker å være, sier hun med skjelvende stemme.

Stor handlekraft

Wilhelmsen vet ikke hvem den ukjente kvinnen er, men sier at hun har sett henne i bybildet tidligere.

– Det er en voksen dame som jeg har sett tidligere, men jeg vet ikke navnet på henne. Hun fortjener all den positive omtalen hun kan få, og hun skal vite at historien om henne kommer til å nå langt.

Hun mener hendelsen vitner om stor handlekraft, og omtanke for andre mennesker.

– Hun var så målbevisst, og visste nøyaktig hvordan hun skulle handle for å løse situasjonen. Uten tanke på hva det kostet, tok hun affære og sørget for at det lille barnet fikk varme klær på seg i sprengkulda.

– Du skal vite at du er et unikt og veldig snilt menneske, sier Wilhelmsen med klar melding til den ukjente hverdagsheltinnen.

Les flere saker fra Nordlys.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen

Kommentarer til denne saken